25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl víz
25 dkg margarin
20 dkg tejpor
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg mandula
10 dkg kókuszreszelék (a forgatáshoz)
Az összes alapanyagot gőz felett kikeverjük, majd hűtőbe tesszük megdermedni.
Golyókat formálunk belőle, a közepükbe mandulát nyomunk (a mandulát leforrázzuk, akkor könnyedén lejön róla a héj).
Majd kókuszreszelékbe megforgatjuk és papírkosárkákba tesszük.
A kekszet ledaráljuk elkeverjük a porcukorral és a kakaóval majd hozzáadjuk a vajat.A rumaromát el keverjük a meggy levével és csak annyit adunk a tésztához hogy formázható legyen....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A banánt villával összetörjük, hozzákeverjük a zabpelyhet és a csokicseppet. 2. Teáskanálnyi halmokat teszünk sütőpapírral bélelt tepsire. 3. 180 fokra előmelegített sütőben 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a tölteléket. A darált mákot, a cukrot, a mazsolát, a fahéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zsemlemorzsát elkeverjük. Ha túl folyósnak találjuk, kevés zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. A tésztával bé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű