1 dl narancslé
15 dkg kandírozott gyümölcs (vegyes-vágott)
15 dkg mazsola
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg nádcukor (vagy barnacukor)
4 tojás
5 dkg vágott (blansírozott) mandula
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
tálaláshoz: porcuko
Egy 30 cm-es püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral. A hozzávalókat készítsük elő és mérjük ki.
A kandírozott gyümölcsöket keverjük össze a narancslével és a mazsolával.
A mandulát szükség, illetve tetszés szerint blansírozzuk, majd aprítsuk fel.
A vajat keverjük el krémesre a cukorral, egyenként dolgozzuk hozzá a tojásokat. A narancsleves kandírozott gyümölcsöket és mazsolát keverjük (immár fakanalat használva) a vajas krémhez. Ezután adjuk a krémhez a sütőporral elkevert lisztet és a mandulát is.
A tésztát töltsük az előkészített formába. 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük (tűpróba!). Ha a teteje gyorsan barnulna, takarjuk le a sütési idő végefelé.
A kész süteményt hagyjuk kissé lehűlni a formában, majd tegyük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, vékony szeletekre vágva.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel(7-8 perc),majd óvatosan hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaformát vajazzuk ki, majd vegyünk elõ egy kisebb serpenyõt. A cukrot és a kukoricaszirupot kezdjük el közepes lángon melegíteni, amíg a cukor el nem olvad, vagy sötétebb szí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön-külön összedolgozzuk a piros és a zöld részt. A zöldet téglalap alakúra nyújtjuk, a pirosból mandarin nagyságú golyókat formálunk, a zöld részből akkora darabokat vágunk, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban habosra keverjük a margarint a tojásokkal, a citrom levével és héjával, a sóval, a kristály- és a vaníliás cukorral. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes