1 dl narancslé
15 dkg kandírozott gyümölcs (vegyes-vágott)
15 dkg mazsola
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg nádcukor (vagy barnacukor)
4 tojás
5 dkg vágott (blansírozott) mandula
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
tálaláshoz: porcuko
Egy 30 cm-es püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral. A hozzávalókat készítsük elő és mérjük ki.
A kandírozott gyümölcsöket keverjük össze a narancslével és a mazsolával.
A mandulát szükség, illetve tetszés szerint blansírozzuk, majd aprítsuk fel.
A vajat keverjük el krémesre a cukorral, egyenként dolgozzuk hozzá a tojásokat. A narancsleves kandírozott gyümölcsöket és mazsolát keverjük (immár fakanalat használva) a vajas krémhez. Ezután adjuk a krémhez a sütőporral elkevert lisztet és a mandulát is.
A tésztát töltsük az előkészített formába. 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük (tűpróba!). Ha a teteje gyorsan barnulna, takarjuk le a sütési idő végefelé.
A kész süteményt hagyjuk kissé lehűlni a formában, majd tegyük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, vékony szeletekre vágva.
A darált kekszet a vajjal és a gyümölcslével összegyúrjuk és a tortaforma alját kibéleljük vele. A túrót áttörjük és összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előkészítek 4 darab, kb. 10 cm átmérőjű desszertgyűrűt (vagy kisebből többet), és egy sütőpapírral bélelt tálcára teszem őket. 2. A kekszet ledarálom, a vajat megolvasztom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztom. A lisztet megszitálom. A sárgákat a cukor 2/3 részével habosra keverem. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verem. A hab 1/3 részét óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a zsírral felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet és összefőzzük (amíg el nem válik az edény falától). Hagyjuk 15-20 perc alatt kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alapo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű