Családireceptkönyv.hu

Méteres kalács


Írta:

Elk. idő: 1.5
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


/ 6 adag

Piskóta
6 db tojás
39 dkg porcukor
39 dkg rétesliszt
15 ek víz (meleg)
10 ek napraforgó olaj
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek víz (meleg)
2 dkg vaj (formához)
1 csapott ek liszt (formához)
Krém
1 tasak puncs pudingpor
2 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
0.5 dl rum
Máz
5 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek cukor
5 evőkanál víz
10 dkg vaj (fagyos)

Elkészítés:


Piskóta
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.
Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
Majd két darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük, és megsütjük. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, tűpróba. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
Krém
A puncs vagy eper ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
Összeállítás: ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tálcán úgy rakjuk össze, hogy egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát, és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát, és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik felváltva. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.
Máz
A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük 10 dkg fagyos vajjal, és bevonjuk vele az őzgerinceket. Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk. Csokival is bevonhatjuk.
Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

Méteres kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Zserbó recept
Zserbó recept

A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos Earl Grey (paleo)
Citromos Earl Grey (paleo)

A kesudiót beáztatjuk előre 2 órára, vagy ha ezt elfelejtettük forróvízbe 20 percre, majd leszűrjük és átmossuk. Közben elkészítjük az alapot: a datolyát és a mandulát aprítógépbe...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Angol keksz
Angol keksz

Fogtam egy mély tálat és beleöntöttem 22 dkg lisztet, 6 dkg cukrot, 12 dkg puha vajat, 1 csipet sót, és 2 evőkanál baracklekvárt. Összegyúrtam a hozzávalókat. Kivajaztam a kerek ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Proteines csokis keksz
Proteines csokis keksz

200 fokos előmelegített sütőben süsd, amíg elkészül. Nem tudom mennyi idő, mert nem figyeltem Ja, rakhatsz bele kicsi fahéjat, az még finomabbá teheti, ha szereted.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk