menu

Családireceptkönyv.hu

Méteres kalács


Írta:

Elk. idő: 1.5
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


/ 6 adag

Piskóta
6 db tojás
39 dkg porcukor
39 dkg rétesliszt
15 ek víz (meleg)
10 ek napraforgó olaj
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek víz (meleg)
2 dkg vaj (formához)
1 csapott ek liszt (formához)
Krém
1 tasak puncs pudingpor
2 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
0.5 dl rum
Máz
5 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek cukor
5 evőkanál víz
10 dkg vaj (fagyos)

Elkészítés:


Piskóta
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.
Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
Majd két darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük, és megsütjük. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, tűpróba. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
Krém
A puncs vagy eper ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
Összeállítás: ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tálcán úgy rakjuk össze, hogy egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát, és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát, és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik felváltva. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.
Máz
A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük 10 dkg fagyos vajjal, és bevonjuk vele az őzgerinceket. Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk. Csokival is bevonhatjuk.
Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

Méteres kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Havas hegycsúcs
Havas hegycsúcs

Elkészítés: 1. Kettéválasztjuk a 3 db tojást. A fél kiló darált kekszet összekavarjuk a 3 tojássárgájával, a 2 csomag vaníliás cukorral, a 3 evőkanál lekvárral. Beleteszünk 15 dkg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banános-csokis muffin
Banános-csokis muffin

1. A banánokat villával összenyomkodjuk egy tálban. A csokit háromfelé osztjuk, és a harmadát egy tálba reszeljük. A vajat felolvasztjuk, és egy tálba tesszük. Beleszitáljuk a lisz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Diós-mogyorós szelet
Diós-mogyorós szelet

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Majd kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük, 160 fokon 15 percen át sütjük. Közben a pudingport és a cukor összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Cukkini palacsinta
Cukkini palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk