menu

Családireceptkönyv.hu

Méteres kalács


Írta:

Elk. idő: 1.5
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


/ 6 adag

Piskóta
6 db tojás
39 dkg porcukor
39 dkg rétesliszt
15 ek víz (meleg)
10 ek napraforgó olaj
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek víz (meleg)
2 dkg vaj (formához)
1 csapott ek liszt (formához)
Krém
1 tasak puncs pudingpor
2 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
0.5 dl rum
Máz
5 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek cukor
5 evőkanál víz
10 dkg vaj (fagyos)

Elkészítés:


Piskóta
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.
Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
Majd két darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük, és megsütjük. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, tűpróba. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
Krém
A puncs vagy eper ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
Összeállítás: ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tálcán úgy rakjuk össze, hogy egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát, és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát, és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik felváltva. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.
Máz
A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük 10 dkg fagyos vajjal, és bevonjuk vele az őzgerinceket. Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk. Csokival is bevonhatjuk.
Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

Méteres kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Fánk rizslisztből
Fánk rizslisztből

Az élesztőt felfuttatom tejben cukorral. A rizslisztet elkeverem az útifűmaghéjjal, porcukorral, sóval.Ráöntöm az élesztős (meleg) tejet, az olvasztott margarint és a tojást. Dagas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos mákrolád
Citromos mákrolád

Tészta A tojások fehérjét könnyed habbá verjük, majd hozzáadva az édesítőszert tovább verjük, míg fényes, kemény habot kapunk. Ebbe forgatjuk a mákot. Egy 30x20 cm-es tepsit kibé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás keksz
Vaníliás keksz

1. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait (vagy a 2 csomag vanília cukrot), hozzáadjuk a csipet sóval összekevert lisztet, a tojássárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bria
Csokis Puffancs
Csokis Puffancs

A csokit gőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. Liszt, kakaó, sütőpor, só: összekeverjük. Vaj, cukor: habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást és az olvasztott csokit. Hozzá...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk