1 bögre cukor
1 bögre liszt
egy csomag sütőpor
két alma
két tojás
egy nagy teáskanál fahéj.
Az almákat lereszelem nagy lyukú reszelőn, majd a levükkel együtt összekeverem a fahéjjal, a tojással, a liszttel és a cukorral és a sütőporral. Kivajazott, kilisztezett tepsiben sütöm közepes hőfokon 40-45 percig.
A hozzávalókat összegyúrni, sütőpapíron gombócokat formálni, a tepsiben lelapítani és megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ezt a masszát téglalap alakúra nyújtottam és 18 egyforma darabra felvágtam. 2. Egy formát a markomba tettem és a másik kezem hüvelykujjával a közepét megnyomtam. 3. Után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadtam a sütőport, kakaót, sót és összekevertem. A megolvasztott vajat alaposan kikevertem a cukorral, tojásokkal és a tejjel. Beleöntöttem a lisztes keveréket és ö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz