500 g keksz
4 tojás sárgája
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
0,5 l tej + egy kevés a keksz áztatásához
1 vaníliás cukor
1 evőkanál vaj
Töltelék: A fél liter tejet, 4 evőkanál cukrot és a vajat felforraljuk. A tojássárgáját keverjük össze 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és egy kevés tejjel. A forró tejet lassan öntsük össze a tojássárgájával, folyamatos keverés közben. 2 percig főzzük, majd hagyjuk lehűlni.
A kekszet mártsuk bele meleg tejbe, és rakjunk le belőle egy réteget. Erre kerülhet a lehűtött töltelék, majd egy újabb sor keksz. Folytassuk addig, amíg el nem fogy az anyag .
Fogyasztásig tároljuk hűvös helyen! –
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk egy tálban. A darált diót egy kis tálba szórjuk, egy másik tálban pedig kissé felverjük a tojásfehérjét. A masszából kisebb diónyi golyókat (1,5...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőbe rakjuk. Majd vékony holdacskákat formázva sütjük ki, ezután van. cukorba forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felvert grillázslapokkal kezdem. A diógrillázshoz a 30 g cukrot karamellizálom, majd belekeverem a durvára aprított 17 grammnyi diót. A karamellizált diót sütőpapírra öntöm ki, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokból piskótát verek , ezután adom hozzá a reszelt citromhéjat, a fahéjat, sót és a darált mákot, amit előtte összekevertem 2 evőkanál almás töltelékkel. Az a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű