300 gr liszt
150 gr vaj
100 gr cukor
3 tojás sárgája és felvert fehérje
1 citrom héja reszelve
200-300 gr földieper
zselatinnal leöntve
A tésztát 170 fokon tűpróbáig megsütni, majd rátesszük a gyümölcsöt és leöntjük zselatinnal, lehűtjük.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olajat, kakaót és végül könnyed...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesKavarjuk ki a margarint a cukorral, a tojásokkal a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd tegyük bele a citromlével felfuttatott szódabikarbónát és kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd add hozzá a felkockázott hideg vajat. Ezután kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a por...
Elkészítési idő: 30perc+40sütés Nehézség: KönnyűA barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel h...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Közepes