300 gr liszt
150 gr vaj
100 gr cukor
3 tojás sárgája és felvert fehérje
1 citrom héja reszelve
200-300 gr földieper
zselatinnal leöntve
A tésztát 170 fokon tűpróbáig megsütni, majd rátesszük a gyümölcsöt és leöntjük zselatinnal, lehűtjük.
A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral annyi ideig verjük, amíg jó habos lesz. majd hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, mézet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). Ezután tűp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a diót is hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a tojássárgájához adjuk. A masszát papírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 24 részre osztjuk és ostyalap hosszúságúra hengereljük. Megsütjük. A tejet a lisztet és a tojássárgáját sűrű krémmé főzzük, miközben hűl, habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű