30 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 ek. 10% ecet
6 ek. víz
cs. só
töltelék:
lekvár,mák,dió
Este a hozzá valókat összegyúrni. Hűtőbe tenni.
Reggel
2-3 mm vastagra nyújtani, 5-6 cm pogácsa formával kiszúrni,tölteni, feltekerni kifli formára v. 6 cm kockákra vágni, tölteni ,háromszögletűre hajtani.
200 fok 20-25 perc
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, kis keverés után az olajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk a keverékhez. A habnak felvert fehér...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA diót,kekszet,lisztet,sütőport összekeverem.A tojásfehérjét a csipet sóval a porcukorral habbá felverem és belekeverem óvatosan a diós keveréket.Sütőpapíros tesiben elsimítom és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. A banánt és az almát aprítógépben pürésítjük (reszelni is lehet), majd mixerrel beledolgozzuk a tojások sárgáját, a mézet/édesítőt, a kókuszr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfu...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Közepes