30 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 ek. 10% ecet
6 ek. víz
cs. só
töltelék:
lekvár,mák,dió
Este a hozzá valókat összegyúrni. Hűtőbe tenni.
Reggel
2-3 mm vastagra nyújtani, 5-6 cm pogácsa formával kiszúrni,tölteni, feltekerni kifli formára v. 6 cm kockákra vágni, tölteni ,háromszögletűre hajtani.
200 fok 20-25 perc
Keverjük össze a vizet, a pudingmixet és a tejet, amíg sima nem lesz, majd pihentessük a hűtőszekrényben legalább 4 órán át, de a legjobb, ha egy éjszakára bent hagyjuk. Verjük fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy sütőlemezre /sütőpapír/ kis halmokat rakunk. Mindegyik tetejére fél-fél diót helyezünk. Előmelegített sütőben, közepes tűznél me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítettem el. A meghámozott, apró kockákra vágott birsalmát kevés vajon félpuhára pároltam. A máktöltelékhez felforraltam az édesítős tejet. Ráöntöttem a má...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet összekeverem a kakaóval és a sóval. A vajat habossá keverni, hozzáadni a cukrot és a vaníliát. Hozzáadni a lisztes keveréket és kis fokozaton továbbkeverni. Lapos k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű