15 dkg leveles vajastészta,
5 db jonatánalma,
5 dkg vaj
kevés fahéj,
5 dkg porcukor,
3 dkg mazsola
A gyümölcstortaformát az egyenletesen kinyújtott leveles vajastésztával kibéleljük, majd a meghámozott, magházától megtisztított negyed almagerezdeket szorosan egymás mellé ráhelyezzük. Fahéjjal ízesített porcukrot szitálunk rá, majd a megmosott mazsolaszemeket egyenletesen elosztva az almaszeletek közé szórjuk. Gyümölcstortaforma nagyságú, vastag zsírpapírt vágunk, melyre a vajat egyenletesen rákenjük. Ezt az almával bélelt formára tesszük, és meleg sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.
A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez...
Elkészítési idő:Tojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha k...
Elkészítési idő: 1 óra 15 pA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: 20 perc