15 dkg leveles vajastészta,
5 db jonatánalma,
5 dkg vaj
kevés fahéj,
5 dkg porcukor,
3 dkg mazsola
A gyümölcstortaformát az egyenletesen kinyújtott leveles vajastésztával kibéleljük, majd a meghámozott, magházától megtisztított negyed almagerezdeket szorosan egymás mellé ráhelyezzük. Fahéjjal ízesített porcukrot szitálunk rá, majd a megmosott mazsolaszemeket egyenletesen elosztva az almaszeletek közé szórjuk. Gyümölcstortaforma nagyságú, vastag zsírpapírt vágunk, melyre a vajat egyenletesen rákenjük. Ezt az almával bélelt formára tesszük, és meleg sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformában kézzel nyomkodtam szét, tetejét villával megszurkáltam. Pontosan nem tudom meddig sült, tűpróbát csináltam és kicsit lecsíptem a tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral kézi mixerrel 10 perc alatt könnyű világos, habos krémmé kevertem.A lisztet és a kakaót összekevertem, rászitáltam a tojáskrémre és óvatosan átforgatva homog...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéznarancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpackkal kibélelünk egy kb 2,5 literes tálat, majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal, és elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük bele a nagy keverőtálba a túrót, tojást, joghurtot, pudingport és porcukrot. Már jöhet is a botmixer, amivel mixeljük simára a hozzávalókat. Minél tovább keverjük, annál egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű