8 db-hoz:
2 csomag 500 grammos készre nyújtott leveles tészta
150 g darált dió
120 g porcukor
2 tojás
darált dió a szóráshoz
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, gázsütő 5-ös fokozat.
A diót ledaráljuk, plusz a szóráshoz való kis mennyiséget.
A tojásokat szétválasszuk és a fehérjéből kemény habot verünk a porcukor fokozatos hozzáadásával.
A kemény habhoz keverjük óvatosan a darált diót.
A tésztákat kiterítjük és 8 téglalapot vágunk belőle. Én még nyújtottam rajtuk egy kicsit.
A fotón látható módon a széleket végigkenjük tojássárgával, hogy majd süléskor a töltelék ne folyjon ki.
A tölteléket is 8 felé osztjuk és megtöltjük a tésztákat, feltekerjük, kiflire formázzuk és sütőpapiros tepsibe sorakoztatjuk őket.
200 fokon kb. 25-30 perc alatt arany színűre sütjük.
1. A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és citromhéjat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és a tojássárgáját. Fóliába tekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük. 2. A tés...
Elkészítési idő: 30 perc.Ugyanúgy összefőztem, mint a hagyományos tejbegrízt. Majd rétegelve üvegtálba öntöttem és mákot, màlnát szórtam közé.
Elkészítési idő:tojásokat cukorral kikeverni..hozzá sütőporos lisztet, mákot..majd étolaj, tej..almát, citromot reszelni és hozzá..170 fokon pirosra sütni
Elkészítési idő: