- 20 dkg liszt,
- 3 dl tej,
- 2 dl víz,
- 2 egész tojás,
- 3/4 dl olaj,
- pici só,
A lisztet, a tejet, a vizet, a tojást és a pici sóval simára keverjük. Amikor már szép sima a tészta, akkor öntjük bele az olajat, amivel még átkeverem. A palacsinta sütőt csak az első palacsinta sütésénél olajozzuk be. Ha véletlenül odaragad, csak azon a helyen olajozom újra. Sütés után ízlés szerint megtöltöm.
Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd össze a cukorral és a vajjal, aztán vedd le a tálat a gőzről, és a csokihoz óvatosan keverd hozzá a tojásokat, 3 dkg lisztet és a sót. Vaja...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a tészták...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészülhet mandulával, aszalt gyümölcsökkel, aszalt citrushéjjal, csokoládéval és még sorolhatnám. Az enyémbe ezúttal marcipán és aszalt szilva került. A formával kapcsolatban t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA félbevágott, kimagozott cseresznyét elkeverem a fahéjjal és a vaníliás cukorral, beleöntöm a kivajazott pitetálba. A tésztához valókat mindet beleteszem egy keverőtálba, botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű