menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes túrókocka


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához:
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
8 g sütőpor

A krémhez:
500 g tehéntúró (félzsíros)
200 g tejföl (20%-os)
100 g kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
10 g zselatinpor
50 ml víz
300 ml habtejszín (30-32%-os)

A tetejére:
500 g eper (friss)
24 g gyümölcskocsonya por
500 ml víz

Elkészítés:


Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet az átszitált sütőport, és elkeverjük. Majd a keményre felvert fehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük. Vajjal kikent, lisztezett tepsiben (az enyém 20x30 cm-es, amiben sült) elterítjük és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, tejfölt és alaposan elkeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük és hagyjuk megduzzadni. Ha megduzzadt betesszük a mikroba és megmelegítjük épp csak, hogy folyóssá váljon. Hozzáadjuk a túróhoz összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is és alaposan összekeverjük. Ezt a túrós masszát a piskótára kenjük. Rátesszük a megmosott félbevágott epreket, majd betesszük a hűtőbe, míg elkészítjük a zselét rá. Készítsük el a gyümölcskocsonyát a tasakra írt módon, majd kanalazzuk a tortánk tetejére. Ha megvagyunk, tegyük a hűtőbe ½-1 órát hogy a kocsonya megkössön rajta rendesen. És el is készült az epres, tejszínes túrókocka.

Tejszínes túrókocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Puncs szelet
Puncs szelet

Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük még forrón belekeverjük a tejfölt. Amikor már csak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kráter szelet
Kráter szelet

A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral ki...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Diókrém recept, Csak krém!!!!
Diókrém recept, Csak krém!!!!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csokis rugelach
Csokis rugelach

Elkeverem a lisztet és a sót. Apró kockára vágom a hideg vajat és a liszthez adom. Morzsásra keverem. Ezután hozzáadom a cukrot, a sajtkrémet és a fehérbort is. Rövid idő alatt sim...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk