• 1 tojás
• 1 bögre (2,5 dl) cukor
• 2 bögre liszt
• 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor
• kb. 1 bögre tej
• 1 ek olaj
• egy marék durvára vágott dió
• 2-3 csokitojás, nyuszika, vagy mikulás
1. A tojást a cukorral, vaníliával habosra keverjük, a lisztet, sütőport hozzáadjuk, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, amíg könnyen keverhetővé válik, (ha túl híg, nem sül át a belseje), belekeverjük az egy evőkanálnyi olajat, a durvára vágott diót, és beletördeljük a csoki figurákat.
2. Sütőpapírral bélelt kisebbfajta magas falú tepsibe öntjük, közepes lángon sütjük, amíg a tepsi falától láthatólag kész elválni piruló tetejű sütink (kb. 1/2 óra).
A vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a citromhéjat. Egy másik tálban összekeverem a száraz alapanyagot: a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, sót. Ezt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25 × 39 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű