30 dkg finomliszt
15 dkg vaj (puha)
20 dkg cukor (kristály)
0.5 kk sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
25 dkg dió (darált)
fahéj,kardamom,vaníliaaroma,reszelt citromhéj
10 dkg étcsokoládé (min. 60 %-os, durvára vágva)
A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat nem tesszük a tésztába csak a golyók tetejére nyomkodjuk .
A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és tetejüket enyhén lelapogatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük
A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, csokis massz...
Elkészítési idő:A vajat, a cukor felével és csokival habosra keverjük. A cukor másik felét a tojásfehérjével keverjük ki. Összekeverjük a kettőt és beletesszük a fahéjat, mandulát és a tejbe áztat...
Elkészítési idő:1. 1 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 ekl cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, majd a sót, a tojást, a vajat, a vaníli...
Elkészítési idő: