30 dkg finomliszt
15 dkg vaj (puha)
20 dkg cukor (kristály)
0.5 kk sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
25 dkg dió (darált)
fahéj,kardamom,vaníliaaroma,reszelt citromhéj
10 dkg étcsokoládé (min. 60 %-os, durvára vágva)
A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat nem tesszük a tésztába csak a golyók tetejére nyomkodjuk .
A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és tetejüket enyhén lelapogatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük
Az alap hozzávalóit blenderrel dolgozzuk össze, majd nyomkodjuk egy tortaforma aljára. A kesut előző éjszaka áztassuk vízbe. A krémhez blendeljük krémesre a kesut. Az áfonya nélk...
Elkészítési idő:1. A lisztet és a porcukrot egy nagyobb tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a darált olajos magot, a sót és a kockákra vágott, hideg vajat is. Kézzel (két tenyerünk, vagy ujjaink közö...
Elkészítési idő: 70 percA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a darált diót, édesítőszert, szódabikarbónát, a fűszereket és a reszelt répát. Eg...
Elkészítési idő: 60 percA kekszet a zacskóba apró darabokra töröm. Az így felaprított kekszet összedolgozom egy evőkanál nutellával és a szobahőmérsékletű vajjal. Egy krémlapát segítségével a mascarpone...
Elkészítési idő: