30 dkg finomliszt
15 dkg vaj (puha)
20 dkg cukor (kristály)
0.5 kk sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
25 dkg dió (darált)
fahéj,kardamom,vaníliaaroma,reszelt citromhéj
10 dkg étcsokoládé (min. 60 %-os, durvára vágva)
A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat nem tesszük a tésztába csak a golyók tetejére nyomkodjuk .
A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és tetejüket enyhén lelapogatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük
A megmosott, kicsumázott almákat süssük 180°C hőmérsékleten 25 percig, tegyünk be mellé a sütőbe fél pohár vizet. A töltelékhez áztassuk be 1 órára vízbe, az előzetesen átváloga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj kivételével elkezdem dagasztani a tészta hozzávalóit majd 10 perc elteltével hozzáadom az olvasztott vajat. Szép hólyagos, kissé lágyabb tésztát dagasztottam. Kelesztőtálban...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. 2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű