Családireceptkönyv.hu

Leopárd kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sütemény liszt
2,5 dl tej
7 g szárított élesztő
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 tojás
1 tojás sárgája
5 dkg olvasztott vaj
5 g só

a sötétebb tésztákhoz:
2 + 1 evőkanál holand kakaó
1-2 evőkanálnyi tej

a lekenéshez:
1 tojásfehérje

Elkészítés:



« Vissza

Leopárd kalács, amivel mindenkit lenyűgözöl majd (fázis fotókkal)

2016.01.04.

Ezért a kalácsért őrül most meg a net. Aki látta már, elkészítette vagy akarja készíteni. Nem annyira macerás, mint gondolnád.


Hozzávalók:
50 dkg sütemény liszt
2,5 dl tej
7 g szárított élesztő
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 tojás
1 tojás sárgája
5 dkg olvasztott vaj
5 g só

a sötétebb tésztákhoz:
2 + 1 evőkanál holand kakaó
1-2 evőkanálnyi tej

a lekenéshez:
1 tojásfehérje


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és géppel szép sima tésztává dagasztjuk. Ezután nyújtódeszkán vagy munkalapon három részre osztjuk. Két egyforma és egy kicsivel nagyobb gombócot formázunk belőle.

A nagyobb tésztát letakarjuk, meleg helyen kelni hagyjuk (ez lesz a világos színű), a másik két tésztát a kakaóval beszínezzük. Az egyikbe belegyúrunk 1 evőkanál kakaót, amit előzőleg pici tejjel elkevertünk (ez lesz a világosabb színű), a másikba pedig 2 evőkanál, szintén kevés tejjel elkevert kakaót gyúrunk bele.

Ezt a két gombócot is letakarjuk és meleg helye a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt bucikat hét egyforma részre vágjuk, és kis gombócokat formázunk belőle.
Először kinyújtjuk a világosabb kakaós gombócot, majd a sötétebb kakaós gombócot akkorára sodorjuk, mint a világosat. Beletesszük, megkenjük tojásfehérjével és ráhajtjuk a világosabb tésztát.
Ezután egy fehér gombócot nyújtunk ki, és teljesen betakarjuk vele a barna tésztákat. Az összes tésztával így járunk el.

A kalács vagy kenyérsütő formánk hosszúságának kétszeresére sodorjuk mindegyik rudat, ketté vágjuk és a vajjal kikent sütőformában egymásra rétegezzük.

Ismét kelni hagyjuk (legalább 30 percig), majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjü

Leopárd kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sárika
Hókifli Keritől
Hókifli Keritől

Könnyen nyújtható tésztát gyúrunk az összetevőkből. Nagy pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, sűrű lekvárral/dióval/mákkal megtöltjük. Világos színűre sütjük, még melegen vaníliá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lintyő
Diós tekercs
Diós tekercs

A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ischler (Isler)
Ischler (Isler)

A hozzávalókat összegyúrni és be a hűtőbe. (Este összeállítani). Kis adagokban kinyújtani vékonyra, ha ragad, meglisztezni, és késsel felszedni a deszkáról. Lassan sütni, vigyázni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csőben sült palacsinta gyümölcsdarabokkal készen
Csőben sült palacsinta gyümölcsdarabokkal készen

A palacsinták meg vannak sütve A tejből, cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még melegen hozzáadjuk a vajat is. A banánt és a narancsot megpucoljuk és apróbb dara...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk