4 db natúr joghurt 150 g-os
2,5-3 dl habtejszín (meggle vagy hullala is lehet)
12 evőkanál cukor
1 cs HR étkezési zselatin 20g
gyümölcs tetszés szerint
A joghurtba tesszük a cukrot,zselatint és langyosra melegítjük,hogy a zselatin feloldódjon. (nem szabad forralni) A habtejszínt keményre verjük. (legjobb az Oké,a növényit ebbe nem nagyon szeretem,mert keményebb lesz tőle) Összeforgatjuk a joghurttal. Formát hideg vízzel kiöblítjük, lehet az alját díszíteni, rátenni a joghurtot gyümölcsöt ,joghurt gyümölcs míg el nem fogy a joghurt. Hűtőbe tesszük dermedésig. Esetleg,ha nem tudjuk kivárni a fagyasztóba is tehetjük (csak el ne feledkezzünk róla). Megdermedt tálcára borítjuk.
A tésztához először összemelegítettem a margarint, a cukrokat, a mézet és a tejet, forrnia nem szabad! Amikor a cukor elolvadt, levettem a kislábost, hozzákevertem a tojást, kihűtö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót a korpával egy kávédarálóba tesszük és ledaráljuk,majd az eritritet is porrá őröljük.Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban majd 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűúsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes