Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pihe-puha túrós süti


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

30 dkg liszt
8 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 dkg sütőpor
1 kk szalalkáli
2 egész tojás

A töltelékhez:

25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
75 dkg túró
1 citrom leve

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük.
Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat.
A tészta hozzávalóit egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk. A képen látható süti esetében három részre osztottam a tésztát, hogy több lapom legyen, de akkor nagyon vékonyra kell nyújtani, így első kipróbáláskor elég két lapból készíteni.
Az egyiket óvatosan kinyújtjuk tepsi méretűre. Nagyon jól alá kell lisztezni, hogy ne szakadjon. A sodrófára óvatosan feltekerve ráterítjük a megfordított sütőlemezre.
Megsütjük az egyik lapot (épphogy csak világos bézs színűre), utána ugyanígy a másik lapot is. Sütés közben a szalalkáli kellemetlen szagú, de semmi gond, a kész tésztában már nincs ammónia, viszont nagyon jó porhanyós lesz tőle. A kész tésztalap először kemény, de a tölteléktől majd meg fog puhulni.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a tölteléket. Állványos keverőgéppel a legjobb, mert legalább negyed óráig kell keverni. Beletesszük a tálba a vajat, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az áttört túrót és a citrom levét, és még legalább 5 percig keverjük magas fokozaton.
A tölteléket betöltjük a két tésztalap közé, és legalább egy éjszakát pihentetjük.
Másnap felszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.
sütési hőfok: 180°C

Pihe-puha túrós süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
Márványos-krémsajtos brownie recept
Márványos-krémsajtos brownie recept

Tepsi mérete: 20x36cm Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak, félretesszük hűlni. Közben elkészítjük a mascarponés krémet...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Darázs fészek
Darázs fészek

2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük. Ha a duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lívia
Brownie torta
Brownie torta

1. Vízgőz felett egy nagyobb hőálló edényben összeolvasztjuk a vajat, a csokoládét, a kristálycukrot / édesítőt, a barna cukrot, és a vaníliaaromát. 2. Miután felolvadt, levesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csilla féle lekváros patkó
Csilla féle lekváros patkó

a tészta összetevőit összegyúrjuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük 1-2 mm vékonyra nyújtjuk fánkszaggatóval kiszaggatjuk, megtöltjük, kifli formára hajtjuk. 180 fokos előmelegített süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk