Tészta: ---> nagy gáztepsibe 1,5 adag kell!
- 30 dkg liszt
- 15 dkg zsiradék
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi sütőpor
- 3 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 1 cs. van. cukor
Töltelék:
- 30 dkg mák
- 30 dkg cukor
- 2 kg alma (tisztítva, durva reszelőn lereszelve)
A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyikkel befedjük a tepsi alját, rárakjuk a bekevert mákot szép egyenletesre, majd a tetejére a reszelt almát. Ezt lefedjük a tészta másik felével.
Tojással megkenjük, darabos dióval megszórjuk.
Piskóta készítése: A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, közben a csokoládét és a vajat megmelegítjük. Ha kész a fehérjénk, folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a sárgáját, a vajas csoki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk/begyújtjuk a sütőt, hogy melegedjen elő 180°-ra. És ha már úgyis fűt, a mézet egy hőálló edénykében tegyük is be olvadni. A tojásokat, cukrot, vajat habosra keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű