50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl (szobahőmérsékletű)
- 2 tojássárgája
- 2 csapott teáskanál só
+ a tetejére 1 felvert tojás
1. Az élesztőt belemorzsolom a tejfölbe, összekeverem és kb. 10 percig futtatom.
2. A lisztet összekeverem a sóval és a reszelt sajttal, majd elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a tojássárgákat és az élesztős tejfölt, majd jól összedolgozom a tésztát. 1-1,5 óráig pihentetem.
3. Kinyújtom kb. 3-4 mm vastagra különböző formákra kiszaggatom.A tetejét lekenem a felvert tojással, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 8-10 percig sütöm.
A krémhez a tej felét a cukor felével felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kézi habverővel 2 tojássárgáját+ maradék tejet+cukor+keményítőt elkeverjük. A tejet visszarakjuk a tűzre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. A banánt és az almát aprítógépben pürésítjük (reszelni is lehet), majd mixerrel beledolgozzuk a tojások sárgáját, a mézet/édesítőt, a kókuszr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, tovább keverjük, végül pedig felváltva a tésztához keverjük a sütőporos lisztet és a tejet. Csomómentesre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA növényi tejet meglangyosítani a cukorral az élesztőt felfuttatni. Ebbe lehet tenni az útifűmaghéjat de külön is jó. A liszteket kimérni és összekeverni az élesztős tejjel. A sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes