18 dkg étcsokoládé (kb. 60% kakaótartalom)
15 dkg vaj vagy margarin
6 tojás
csipetnyi só
15 dkg cukor
6 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
6 dkg darált mandula
1 tk sütőpor
½ rúd vanília
vaj a formához
20 dkg baracklekvár
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
10 dkg csokis tortabevonó máz (konyhakész)
A hozzávalókat készítsük elő és mérjük ki.
A csokoládét vágjuk darabokra. A vajjal olvasszuk össze vízgőz fölött. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket a sóval verjük kemény habbá. A tojássárgájákat keverjük el a cukorral világos krém színűre. A lisztet, étkezési keményítőt, darált mandulát, sütőport keverjük össze a vanília kikapart magjaival.
A lisztes keveréket, a puha csokoládét keverjük össze a tojássárgájás krémmel, majd óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot is.
A tésztát töltsük egy kivajazott püspökkenyér formába (25 cm). 180 fokos sütőben süssük kb. 50 percig. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk lehűlni, majd tegyük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
A süteményt vágjuk vízszintesen három részre.
A lekvárt keverjük fel (ha szükséges melegítsük meg mikróban) és kenjük meg a felével az alsó 1/3 tésztát, fedjük le a középső rész tésztával, majd azt is kenjük meg a maradék lekvárral. Végül helyezzük rá a sütemény felső részét.
A bevonathoz a darabokra vágott tortabevonó csokoládét vízgőz fölött olvasszuk össze a tortabevonó mázzal. Ezzel vonjuk be a süteményt és hagyjuk megkötni.
Kókuszlisztből, szárított tejből és cukrozott sűrített tejből masszát készítünk. kakaó 10 g A masszát gyúrólapra helyezzük és kidolgozzuk. Majd két felé vágjuk. Az egyik felébe be...
Elkészítési idő: 60 min. Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a folyékony hozzávalókat összekeverem 2. Majd a szilárd hozzávalókat hozzá adom és egynemű anyaggá kavarom. 3. A sütőformát kibélelem muffin papírral és háromnegyedig...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű