200-220 g finomabb zabpehely
3 jó érett banán - kisebből 4
Egy villával alaposan pépesítsd a banánt. Ne turmixold, mert azzal túl folyékonnyá válhat. Ezután egy evőkanállal lassanként adagold a pürébe a zabot. Közben gyúrd össze a masszát, és ha tésztaállaga lett, akkor vannak jó arányban az összetevők.
A masszából a két tenyered közé véve a tésztát csinálj kis korongokat, és tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. A kész kekszeket 200 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, míg szép aranybarna nem lesz.
Extra tipp, hogy ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy teljesen cukormentes legyen, tégy rá csíkokban csurgatva olvasztott magas kakaótartalmú étcsokoládét, úgy még finomabb.
Joghurttal, tejjel, frissen facsart gyümölcslével, gyümölcsteával uzsonnára, tízóraira vagy nasinak is kiváló.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőbe rakjuk. Majd vékony holdacskákat formázva sütjük ki, ezután van. cukorba forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Wattra mikróba tesszük. Ha kész, bármivel tölthető.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a tojásokat. Majd a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a diót. Ragacsos tésztát kapunk, amit egy órára hűtőbe teszünk pihenni....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz