200-220 g finomabb zabpehely
3 jó érett banán - kisebből 4
Egy villával alaposan pépesítsd a banánt. Ne turmixold, mert azzal túl folyékonnyá válhat. Ezután egy evőkanállal lassanként adagold a pürébe a zabot. Közben gyúrd össze a masszát, és ha tésztaállaga lett, akkor vannak jó arányban az összetevők.
A masszából a két tenyered közé véve a tésztát csinálj kis korongokat, és tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. A kész kekszeket 200 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, míg szép aranybarna nem lesz.
Extra tipp, hogy ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy teljesen cukormentes legyen, tégy rá csíkokban csurgatva olvasztott magas kakaótartalmú étcsokoládét, úgy még finomabb.
Joghurttal, tejjel, frissen facsart gyümölcslével, gyümölcsteával uzsonnára, tízóraira vagy nasinak is kiváló.
Az 1 bögre lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük egy tálban, az 1 bögre porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a csipetnyi sót is hozzáadjuk és összekeverjük. A 3 kanál kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait tegyük konyhai robotgépbe, hagyjuk, hogy a gépben összeálljon a tészta. Fontos, hogy a vaj hidegen kerüljön bele, illetve a víz szintén hidegen, folyamatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat, a tejet és a cukrot, robotgéppel összedolgozzuk, majd a kekszre öntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű