Dán nagy süteményes könyvből
3/4 csésze cukor
3/4 csésze sótlan vaj, szobahőmérsékleten
1 tojás
1/4 csésze apróra darált mandula (tettem hozzá közel 1/2 csésze)
1 teáskanál vanília (mandula kivonat is jó ízű ezekben, vagy használhat fele vanília és fél mandula kivonat)
1-3 / 4 csésze liszt
Egy tálba, tejszín cukor és vaj, amíg keverik. Adjuk hozzá a tojást, mandula, a vanília és a lisztet, és keverjük, amíg a tészta sima. Chill 30 mintes. Fedjük sütés lemezek pergamen papír. Melegítsük elő a sütőt 350F.
Pur a tésztát egy cookie sajtó vagy tészta táska egy 1/2 "csillag tip. Oldja ki a köröket kb 2" átmérőjű. Lehet hozzá forgácsolt mandulával a "íjak" a koszorúk.
Süssük előmelegített sütőben 8-10 perc - vagy amíg aranysárga.
2 féle Stahl Judit alap keksz tészta
15 dkg hideg vaj
25 dkg finomliszt
7,5 dkg cukor
1/4 kávéskanál só
1 dl hideg habtejszín
Hozzávalók:
A tésztához
1 adag alaptészta
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja
A tetejére
tojásfehérje
jégcukor
1. Az alaptésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd ½ cm vékonyra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű kekszeket szúrunk ki belőle.
2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral.
3. Kb. 13 perc alatt megsütjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben.
kb. 52 db keksz lesz belőle.
200g lágy vajat - 7/8 csésze (Lurpak vaj), nagyon puha vaj
320g liszt ebből 70 gr keményítő - 2 3/4 csésze átszitált
130g porcukor - rostált - 1 1/4 csésze
2 evőkanál vanília-kivonat
vagy:
3 csésze sótlan vaj
2 1/4 csésze kristálycukor
7 tojássárgája
6 1/4 csésze liszt
2 1/4 teáskanál tiszta vanília kivonatot
3/4 teáskanál kóser só
1 teáskanál sütőpor
Ha szeretnénk megajándékozni valakit, ez a keksz jó választás. Gyorsan elkészül és szuper finom.
Elkészítés
1. Az alaptésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd ½ cm vékonyra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű kekszeket szúrunk ki belőle.
2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral.
3. Kb. 13 perc alatt megsütjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben.
kb. 52 db keksz lesz belőle.
A jégcukor a kristálycukor nagy erejű összepréselésével készül. Kitűnően alkalmas sütemények és édességek dekorálásához, használatával a süteményeink különlegesen szép külsőt kaphatnak. Nagyobb élelmiszerboltokban beszerezhető.
A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan. Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Lekvárral,vagy csoki krémmel töltö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a fél citrom levét. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és végül óvatosan a 3 tojás ke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitálom, a közepébe gödröcskét készítek, és beleütöm a tojásokat. Egy villával elkezdem összekevergetni, mikor már szükséges, a villa helyett az ujjaimmal, kezemme...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját és a fél deci tejet, majd kézzel alaposan ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű