Családireceptkönyv.hu

Dán vajas keksz 3 pisztolyos


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 25-30 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Dán nagy süteményes könyvből
3/4 csésze cukor
3/4 csésze sótlan vaj, szobahőmérsékleten
1 tojás
1/4 csésze apróra darált mandula (tettem hozzá közel 1/2 csésze)
1 teáskanál vanília (mandula kivonat is jó ízű ezekben, vagy használhat fele vanília és fél mandula kivonat)
1-3 / 4 csésze liszt

Egy tálba, tejszín cukor és vaj, amíg keverik. Adjuk hozzá a tojást, mandula, a vanília és a lisztet, és keverjük, amíg a tészta sima. Chill 30 mintes. Fedjük sütés lemezek pergamen papír. Melegítsük elő a sütőt 350F.

Pur a tésztát egy cookie sajtó vagy tészta táska egy 1/2 "csillag tip. Oldja ki a köröket kb 2" átmérőjű. Lehet hozzá forgácsolt mandulával a "íjak" a koszorúk.

Süssük előmelegített sütőben 8-10 perc - vagy amíg aranysárga.
2 féle Stahl Judit alap keksz tészta
15 dkg hideg vaj
25 dkg finomliszt
7,5 dkg cukor
1/4 kávéskanál só
1 dl hideg habtejszín

Hozzávalók:
A tésztához
1 adag alaptészta
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja
A tetejére
tojásfehérje
jégcukor
1. Az alaptésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd ½ cm vékonyra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű kekszeket szúrunk ki belőle.

2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral.

3. Kb. 13 perc alatt megsütjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben.

kb. 52 db keksz lesz belőle.

  200g lágy vajat - 7/8 csésze (Lurpak vaj), nagyon puha vaj
     320g liszt ebből 70 gr keményítő - 2 3/4 csésze átszitált
     130g porcukor - rostált - 1 1/4 csésze
     2 evőkanál vanília-kivonat
vagy:

3 csésze sótlan vaj
2 1/4 csésze kristálycukor
7 tojássárgája
6 1/4 csésze liszt
2 1/4 teáskanál tiszta vanília kivonatot
3/4 teáskanál kóser só
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:


Ha szeretnénk megajándékozni valakit, ez a keksz jó választás. Gyorsan elkészül és szuper finom.

Elkészítés

1. Az alaptésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd ½ cm vékonyra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű kekszeket szúrunk ki belőle.

2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral.

3. Kb. 13 perc alatt megsütjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben.

kb. 52 db keksz lesz belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


A jégcukor a kristálycukor nagy erejű összepréselésével készül. Kitűnően alkalmas sütemények és édességek dekorálásához, használatával a süteményeink különlegesen szép külsőt kaphatnak. Nagyobb élelmiszerboltokban beszerezhető.

Dán vajas keksz 3 pisztolyos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Nutellás piskótagolyók
Nutellás piskótagolyók

A tésztához a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében összekeverjük. Mindig jól elkeverjük, amikor az új hozzávalót adjuk hozzá. Bízzuk a gyerekekre, legfeljebb ha nem végeznek túl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sütés nélküli csokis álom! Főtt csokoládékrém, fensé
Sütés nélküli csokis álom! Főtt csokoládékrém, fensé

A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almáspalacsinta tepsiben
Almáspalacsinta tepsiben

A lisztből, tojásból, sóból, tejből és az ásványvízből palacsintatésztát készítünk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tetejére rászeleteljük az almát, majd megszórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar finom teszta
finom teszta

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk