Dán nagy süteményes könyvből
3/4 csésze cukor
3/4 csésze sótlan vaj, szobahőmérsékleten
1 tojás
1/4 csésze apróra darált mandula (tettem hozzá közel 1/2 csésze)
1 teáskanál vanília (mandula kivonat is jó ízű ezekben, vagy használhat fele vanília és fél mandula kivonat)
1-3 / 4 csésze liszt
Egy tálba, tejszín cukor és vaj, amíg keverik. Adjuk hozzá a tojást, mandula, a vanília és a lisztet, és keverjük, amíg a tészta sima. Chill 30 mintes. Fedjük sütés lemezek pergamen papír. Melegítsük elő a sütőt 350F.
Pur a tésztát egy cookie sajtó vagy tészta táska egy 1/2 "csillag tip. Oldja ki a köröket kb 2" átmérőjű. Lehet hozzá forgácsolt mandulával a "íjak" a koszorúk.
Süssük előmelegített sütőben 8-10 perc - vagy amíg aranysárga.
2 féle Stahl Judit alap keksz tészta
15 dkg hideg vaj
25 dkg finomliszt
7,5 dkg cukor
1/4 kávéskanál só
1 dl hideg habtejszín
Hozzávalók:
A tésztához
1 adag alaptészta
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja
A tetejére
tojásfehérje
jégcukor
1. Az alaptésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd ½ cm vékonyra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű kekszeket szúrunk ki belőle.
2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral.
3. Kb. 13 perc alatt megsütjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben.
kb. 52 db keksz lesz belőle.
200g lágy vajat - 7/8 csésze (Lurpak vaj), nagyon puha vaj
320g liszt ebből 70 gr keményítő - 2 3/4 csésze átszitált
130g porcukor - rostált - 1 1/4 csésze
2 evőkanál vanília-kivonat
vagy:
3 csésze sótlan vaj
2 1/4 csésze kristálycukor
7 tojássárgája
6 1/4 csésze liszt
2 1/4 teáskanál tiszta vanília kivonatot
3/4 teáskanál kóser só
1 teáskanál sütőpor
Ha szeretnénk megajándékozni valakit, ez a keksz jó választás. Gyorsan elkészül és szuper finom.
Elkészítés
1. Az alaptésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd ½ cm vékonyra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű kekszeket szúrunk ki belőle.
2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral.
3. Kb. 13 perc alatt megsütjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben.
kb. 52 db keksz lesz belőle.
A jégcukor a kristálycukor nagy erejű összepréselésével készül. Kitűnően alkalmas sütemények és édességek dekorálásához, használatával a süteményeink különlegesen szép külsőt kaphatnak. Nagyobb élelmiszerboltokban beszerezhető.
A tésztához a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében összekeverjük. Mindig jól elkeverjük, amikor az új hozzávalót adjuk hozzá. Bízzuk a gyerekekre, legfeljebb ha nem végeznek túl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztből, tojásból, sóból, tejből és az ásványvízből palacsintatésztát készítünk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tetejére rászeleteljük az almát, majd megszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű