Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Update Isler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 g xilit porcukor
100 g vaj
140 g Norbi liszt
50 g finomra tört dió
0.5 kávéskanál fahéj

A töltelékhez:

Ízlés szerint cukormentes fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack lekvár

Főoldal > A harmadik 20 legjobb sütemény > Update Receptek > Update sütemény receptek > Update Isler
Update Isler

Hozzávalók:

50 g xilit porcukor
100 g vaj
140 g Norbi liszt
50 g finomra tört dió
0.5 kávéskanál fahéj

A töltelékhez:

Ízlés szerint cukormentes fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack lekvár

A bevonathoz:

300 g Norbi étcsokoládé

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.

Először a tésztát készítjük el úgy, hogy a diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk.

Amint összeáll, már kész is.

Ezt követően a tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe, ahol 10 percen át pihentessük, majd nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra.

Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket és tegyük őket sütőlemezre. Süssük ki őket 5-10 perc alatt.

Figyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok.

Majd ha teljesen kihűltek, töltsük össze őket a dzsemmel.

Hagyjuk 1 napig állni hűtőben őket.

Egy nap elteltével a bevonás következik.

A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel.

Az islereket mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd jól lecsurgatva tegyük vissza őket a szilikonos papírra, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé.

Ügyeljünk arra, hogy a csokoládébevonat minél vékonyabb legyen.

Update Isler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenye rudak
Gesztenye rudak

A Ramát keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a darált kekszet, gesztenyemasszát és a rumot. Dolgozzuk jól össze. Ha túl száraz, adjunk hozzá kevés tejet. Formáljunk egy hosszú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Pudingos grizes vajaskekszes sütemény
Pudingos grizes vajaskekszes sütemény

él liter tejben megfőzünk 4 evőkanál grízt 1 csomag vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral. Még melegen beleforgatjuk a 3 tojásfehérje felvert habját. 3 tojássárgáját kikavarunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Golyók bounty
Golyók bounty

Öntsük egy lábasba a tejszínt. Édesítsük a nyírfacukorral és szórjuk bele a vanília magokat. Lassú tűznél forraljuk fel, hogy a nyírfacukor feloldódjon és a vanília kieressze az íz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Non-plus ultra
Non-plus ultra

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk. Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk. A tojásfehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk