Családireceptkönyv.hu

Update Isler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 g xilit porcukor
100 g vaj
140 g Norbi liszt
50 g finomra tört dió
0.5 kávéskanál fahéj

A töltelékhez:

Ízlés szerint cukormentes fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack lekvár

Főoldal > A harmadik 20 legjobb sütemény > Update Receptek > Update sütemény receptek > Update Isler
Update Isler

Hozzávalók:

50 g xilit porcukor
100 g vaj
140 g Norbi liszt
50 g finomra tört dió
0.5 kávéskanál fahéj

A töltelékhez:

Ízlés szerint cukormentes fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack lekvár

A bevonathoz:

300 g Norbi étcsokoládé

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.

Először a tésztát készítjük el úgy, hogy a diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk.

Amint összeáll, már kész is.

Ezt követően a tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe, ahol 10 percen át pihentessük, majd nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra.

Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket és tegyük őket sütőlemezre. Süssük ki őket 5-10 perc alatt.

Figyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok.

Majd ha teljesen kihűltek, töltsük össze őket a dzsemmel.

Hagyjuk 1 napig állni hűtőben őket.

Egy nap elteltével a bevonás következik.

A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel.

Az islereket mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd jól lecsurgatva tegyük vissza őket a szilikonos papírra, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé.

Ügyeljünk arra, hogy a csokoládébevonat minél vékonyabb legyen.

Update Isler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bukta
Bukta

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kelesztés nélkül dolgozunk vele tovább. A tésztát vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk, kb 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsíros hókifli
Zsíros hókifli

A lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Napraforgó kalács
Napraforgó kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kráter sütemény
Kráter sütemény

A pudingot megfőzzük, majd félrerakjuk hűlni. Néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje. Az 5 tojássárgát, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk