50 g xilit porcukor
100 g vaj
140 g Norbi liszt
50 g finomra tört dió
0.5 kávéskanál fahéj
A töltelékhez:
Ízlés szerint cukormentes fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack lekvár
Főoldal > A harmadik 20 legjobb sütemény > Update Receptek > Update sütemény receptek > Update Isler
Update Isler
Hozzávalók:
50 g xilit porcukor
100 g vaj
140 g Norbi liszt
50 g finomra tört dió
0.5 kávéskanál fahéj
A töltelékhez:
Ízlés szerint cukormentes fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack lekvár
A bevonathoz:
300 g Norbi étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt.
Először a tésztát készítjük el úgy, hogy a diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk.
Amint összeáll, már kész is.
Ezt követően a tésztát fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe, ahol 10 percen át pihentessük, majd nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra.
Egy kerek, kb. 75 mm átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket és tegyük őket sütőlemezre. Süssük ki őket 5-10 perc alatt.
Figyeljünk, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok.
Majd ha teljesen kihűltek, töltsük össze őket a dzsemmel.
Hagyjuk 1 napig állni hűtőben őket.
Egy nap elteltével a bevonás következik.
A csokoládét, vízgőzön olvasszuk fel.
Az islereket mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd jól lecsurgatva tegyük vissza őket a szilikonos papírra, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé.
Ügyeljünk arra, hogy a csokoládébevonat minél vékonyabb legyen.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kelesztés nélkül dolgozunk vele tovább. A tésztát vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk, kb 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot megfőzzük, majd félrerakjuk hűlni. Néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje. Az 5 tojássárgát, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű