25 dkg liszt, 3 dkg vaj, 1 tojás, 3 ek. cukor, 1 dkg szalalkáli (fél dl tejben megáztatunk). Ebből 3 lapot sütünk a tepsi hátán.
Krém: 4 dl tejet felfőzünk 3 ek. liszttel, 2 tojássárgával, 1cs vaníliás cukorral. Sűrű péppé főzzük és hűtjük. Közben kikeverünk 20 dkg porcukrot 20 dkg vajjal és ezt összekeverjük. Megtöltjük vele a lapokat.
Teteje: 3 tojás fehérjét 21 dkg cukorral gőz felett felverünk.Ezt tesszük a harmadik lapra, aztán csokimáz.
A 4 tojás sárgáját egy csésze cukorral, 7 dkg zsírral habosra keverjük. Egy csésze cukrot megégetünk és egy csésze vízzel felöntjük, s ha kihűlt hozzáadjuk a kikevert tojáshoz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Ketté vesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük. A hozzávalókat egy tálban kanál segítségével összekeverjük, majd egy sütőpapíros tepsire adagoljuk. Ne tegyük egymáshoz túl közel őket, mert folyékony a té...
Elkészítési idő: 10+15 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, majd lassanként, több részletben hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Felváltva a liszttel több részletben...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes