Hozzávalók a tésztához:
7 db tojás,
150 g cukor,
150 g liszt,
2 tasak cappuccino (12,5 g egy tasak),
50 g pirított, darált dió,
50 g pirított, aprított dió,
1 tasak sütőpor (10 g).
Hozzávalók a krémhez:
225 g cukor,
250 g vaj vagy Rama margarin,
3 db tojás,
5 tasak cappuccino (12,5 g egy tasak).
Hozzávalók a sziruphoz:
narancslé
rumaroma, vagy kompót lé.
A tejszínes réteghez:
2 tasak tejszínhab por,
350 ml hideg tej.
Melegítsük be a sütőt és béleljünk ki egy 32 x 40 cm-s tepsit sütőpapírral. A tészta elkészítése: szitáljuk bele egy tálba a lisztet keverjük bele a sütőport és a cappuccinó port. A tojás fehérjéből verjünk fel kemény habot majd tegyük bele a cukrot és még azzal is verjük egy picit. Egyenként tegyük bele a tojás sárgáját, közben verjük finoman, majd keverjük bele a lisztet és a két féle diót. Tegyük az elkészített tésztát az előkészített tepsibe és süssük az előmelegített sütőben 20-25 percet megfelelő 180 fokon. Egy fogpiszkálóval szurkáljuk meg és ha megsült a tészta, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni.
A krém elkészítése: tegyük egy lábasba gőzfürdőbe az egész tojásokat a cukorral, kavargassuk folytonosan, majd adjuk hozzá a cappuccinó port és még kavargassuk gőz fölött 15 percet, ameddig besűrűsödik. Hagyjuk teljesen kihűlni és kanalazzuk bele a habosra kevert vajba.
A tésztát vágjuk kettőbe és locsoljuk meg sziruppal (a narancslevet ízesítsük rumaromával), kenjük meg a krémmel, a tetejére tegyük rá a tejjel habbá vert tejszínhab port és díszítsük 1 tasak cappuccinó porral, vagy csokoládéval. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy lehűljön majd csak ez után szeleteljük. Jó étvágyat!
A tészta hozzávalóit, a lisztet, a zsírt, a cukrot, a tojás sárgáját és a sütőport összegyúrjuk, annyi tejet öntünk hozzá, amennyit a tészta felvesz, és két részre osztjuk. Egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd add hozzá a felkockázott hideg vajat. Ezután kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a por...
Elkészítési idő: 30perc+40sütés Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben habverővel jól dolgozd össze a tejet, a tojást és az olvaszto...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót, a szódabikarbónát és összekeverjük a száraz összetevőket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű