20dkg cukor,
8 tojás sárgája,
15dkg ráma,
3cs. van.cukor,
csipet só,
1l tej,
8 tojás fehérje,
9evk. liszt
A cukrot a van.cukorral, csipet sóval és a tojássárgákkal, rámával habosra keverni.
A tejet a liszttel csomómentesre keverni, a tojás fehérjét habbá verni.
A lisztes tejben elkeverni a vajas tojást, majd óvatosan beleforgatni a felvert habot.
(Híg, madártej-szerű lesz, nem kell megijedni!) Vajazott, lisztezett tepsibe önteni és 10 percet erős lángon, majd fél órát mérsékelt tűzön sütni.Kihűlés után szeletelni.
A kadayif tésztát apróbb darabokra tépjük, és az olvasztott vajjal alaposan átitatjuk. Tehetünk még hozzá rózsavizet, fahéjat, kardamont is. Az apróra vágott pisztáciát vagy diót e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük. Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető) folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű