20dkg cukor,
8 tojás sárgája,
15dkg ráma,
3cs. van.cukor,
csipet só,
1l tej,
8 tojás fehérje,
9evk. liszt
A cukrot a van.cukorral, csipet sóval és a tojássárgákkal, rámával habosra keverni.
A tejet a liszttel csomómentesre keverni, a tojás fehérjét habbá verni.
A lisztes tejben elkeverni a vajas tojást, majd óvatosan beleforgatni a felvert habot.
(Híg, madártej-szerű lesz, nem kell megijedni!) Vajazott, lisztezett tepsibe önteni és 10 percet erős lángon, majd fél órát mérsékelt tűzön sütni.Kihűlés után szeletelni.
http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2013/12/turos-zserbo.html -nem lehet másolni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a cukorral és kevés citromlével fehéredésig keverjük. Felverjük a tojásfehérjét is egy csipet sóval. A sárgájához keverünk a mazsolát, a cukrozott narancs héjja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű