menu

Családireceptkönyv.hu

mézes béles


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 1 db M méretű tojás,120 g kristálycukor,1 csipet só
35 g kacsazsír (vagy vaj a vegetáriánusoknak),2 evőkanál méz
45 g tej,3 g szódabikarbóna ,450 g finomliszt (420 g a tésztához, 30 g a nyújtáshoz)
A töltelékhez: 400 g kihűlt tejbegríz,250 g vaj,100 g porcukor
265 g sárgabaracklekvár

Elkészítés:


Egy kevés vizet melegítünk egy lábasban. Közben egy fém habüstben, ami majd úgy passzol a lábasra, hogy nem ér bele az alja a vízbe, a tojást a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a zsírt, a mézet és a szódabikarbónát, ezután a vízgőzre helyezve, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, és addig gyúrjuk, míg összeáll. Ez körülbelül 2-3 perc. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, egyenként frissentartó fóliába tekerjük, és szobahőmérsékleten körülbelül fél órát pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Kevés lisztet használva 2 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk a tésztát. Egyenként, vagy ha légkeveréses a sütőnk, akkor kettesével, külön tepsin körülbelül 8-10 perc alatt kisütjük.

Amíg a kisült lapok hűlnek, elkészítjük a krémet.

A vajat a porcukorral és egy csipet sóval kihabosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt tejbegrízt. Az első lapra rákenjük a grízes krém felét. Erre jön a második lap, amin egyenletesen eloszlatjuk a házi baracklekvárt. A harmadik lapra a grízes krém másik felét kenjük, majd rátesszük a negyedik lapot.

Alufóliával letakarva legalább 1 estét hűtőben pihentetjük, de 2-3 naposan az igazi.​

mézes béles

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Diós tekercs
Diós tekercs

A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bundázott alma – ha gyors és fenséges finomságra vág
Bundázott alma – ha gyors és fenséges finomságra vág

Elkészítjük a bundázó tésztát: a lisztet kis tálba tesszük. A tejet a tojások sárgájával habverővel jól elkeverjük, a lisztre öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és az egészet habverő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Boszorkánymágja
Boszorkánymágja

A tejet melegítem beleteszem a porcukrot és vanilin cukrot. A babapiskótákat beáztatom a meleg vaníliás tejben és szorosan egymás mellé teszem le a jénaiba. Ráreszelek 25 dkg. gesz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos barackos kocka
Habos barackos kocka

A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük. A tepsit fóliával kibéleljük. (normál, nagy méretű tepsit használtam, kb. 30 x 40 cm) Piskóta: A tojásokat szétv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk