A tésztához: 1 db M méretű tojás,120 g kristálycukor,1 csipet só
35 g kacsazsír (vagy vaj a vegetáriánusoknak),2 evőkanál méz
45 g tej,3 g szódabikarbóna ,450 g finomliszt (420 g a tésztához, 30 g a nyújtáshoz)
A töltelékhez: 400 g kihűlt tejbegríz,250 g vaj,100 g porcukor
265 g sárgabaracklekvár
Egy kevés vizet melegítünk egy lábasban. Közben egy fém habüstben, ami majd úgy passzol a lábasra, hogy nem ér bele az alja a vízbe, a tojást a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a zsírt, a mézet és a szódabikarbónát, ezután a vízgőzre helyezve, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, és addig gyúrjuk, míg összeáll. Ez körülbelül 2-3 perc. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, egyenként frissentartó fóliába tekerjük, és szobahőmérsékleten körülbelül fél órát pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Kevés lisztet használva 2 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk a tésztát. Egyenként, vagy ha légkeveréses a sütőnk, akkor kettesével, külön tepsin körülbelül 8-10 perc alatt kisütjük.
Amíg a kisült lapok hűlnek, elkészítjük a krémet.
A vajat a porcukorral és egy csipet sóval kihabosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt tejbegrízt. Az első lapra rákenjük a grízes krém felét. Erre jön a második lap, amin egyenletesen eloszlatjuk a házi baracklekvárt. A harmadik lapra a grízes krém másik felét kenjük, majd rátesszük a negyedik lapot.
Alufóliával letakarva legalább 1 estét hűtőben pihentetjük, de 2-3 naposan az igazi.
A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Három részre osztjuk és folpackba csomagolva 2 órát pihentetjük. Pihentetés után kicsomagoljuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a porcukorral simára keverjük majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a vaníliás cukrot. A masszát kinyújtjuk majd az előző receptekben leírtakhoz hasonlóan különb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 9 dl tejben felfőzzük a pudingot, és félretesszük hűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha egy kicsit laza, akkor lisztet tehetünk még hozzá (én így jártam el). Két lapot...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA cukrot és vajat gőz felett felolvasztunk, majd hozzáadunk 2 tojást és 5 percig tovább keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és az előre elkészített pudingot. Ekkor levesszük a gő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű