700 gr liszt
350 gr vaj
200 gr túró
500 gr juhtúró
20 gr porcukor
35 gr élesztő
50 gr tojás
35 gr só
50 gr tej
180°C, kb 10-12 perc amíg szép aranybarna lesz a teteje
A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma alját és az oladalát kibéleljük sütőpapírral. A túrót egy magas falú tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverem a tojások fehérjét kevés cukorra NEM kőkemény habnak, külön felverem a sárgáját a vízzel és a többi cukorral, majd a fehérjéhez keverem. A végén beleforgatom a lisztes, sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 5 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal, 12 evőkanál tejjel, majd belekeverünk 30 dkg lisztet és egy csomag sütőport. Tepsibe simítjuk és féli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet összeforgatjuk a porcukorral, kakaóporral, elmorzsoljuk benne a vajat, löttyintünk bele kávét, rum aromát és egy kevéske tejet. Gyúrjuk, míg formázható, egynemű ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű