A tésztához:
3 tojás sárgája, 12 dkg cukor, 3 ek. olaj, 1 ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé, 3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet só,4 ek, liszt.
Citromkrém:
1,5 dl citromlé
200 g cukor
3 tojás
160 g vaj
2 lapzselatin
Hab:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
A tészta hozzávalóiból 180 fokon, 20 perc alatt piskótát sütünk.
Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát.
A krémhez a lapzselatint áztassuk hideg vízbe.
A citromlevet, a tojást és a cukrot keverjük simára, majd főzzük sűrűre.
Miután levettük a tűzről adjuk hozzá a vajat és a kicsavart lapzselatint és keverjük simára.
Majd a krémet hűtsük ki (én rövid időre a a fagyasztóba tettem), és kenjük a kihűlt tészta tetejére.
A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett verjük kemény habbá. Akkor van jól, ha elválik az edénytől.
Lapátoljuk a krém tetejére, és egy kanállal húzzunk csúcsokat.
Karamellizáló pisztollyal a hab csúcsait óvatosan karamellizáljuk.
Elkészítés: 1. Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük, meggyúrjuk, gombócokat formálunk. Étolajba, nem túl forróba belerakjuk és forgatva kisütjük. Porcukorral meghintjük, lekvárral vagy édes tejföllel tála...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat lábosba tesszük és forrás után lassú tűzön állandó kevergetés mellett 40-45 percig főzzük. A főzés végén - mikor megfelelően kemény az állaga - adjuk hozzá a vaníli...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű.A tejet odatesszük forrni, a tojássárgájáta cukorral habosra kavarjuk.Közben atojás fehérjét egy csipet sóvalkeményhabbá verjük és 1 kanál cukrot isteszünkbele. Amikor forr a tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű