Családireceptkönyv.hu

Havas háztető


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: (kb. 20x30 cm-es tepsihez)
- 3 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 2 csomag vaníliás pudingpor

A töltelékhez:
- 45 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg mazsola
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg vaj
- kb. 2 dl tej (lehet, hogy picivel többet is bele lehet tenni, hogy ne legyen nagyon tömör a töltelék)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 üveg rumaroma (40 ml)

A tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
- 2-3 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét felverem keményre. A sárgáját a cukorral szintén habosra keverem. A sütőport elkeverem a pudingporral. A sárgájához óvatosan hozzákeverem a fehér habot, majd a sütőporos pudingport.
Vajazott, lisztezett tepsibe egyengetem és előmelegített légkeveréses 170 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm (tűpróba!!).
2. A töltelékhez a darált kekszet összedolgozom a kiolvasztott gesztenyemasszával és a mazsolával. A vajból, tejből, porcukorból és kakaóporból szirupot készítek, melyet hozzáadok a kekszes gesztenyemasszához, és rumaromával ízesítem. (ha a massza túl tömör vagy száraz, akkor pici langyos tejet keverek még hozzá, hogy megfelelő állagú legyen)
3. A megsült és kihűlt tésztát 3 egyenlő részre vágom. Az egyikre ék alakban ráhalmozom a tölteléket, a másik két lapot pedig háromszögben háztetőként ráborítom.
4. A tetejét gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládémázzal bekenem, majd megszórom kókuszreszelékkel.
Fogyasztásig hűtőben tárolom. Forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva kínálom.
(Ez a süti picit tömör, tehát ne azt a lágyságot várjuk tőle, mint egy krémes süteménytől - belül hasonlít a kekszrúdhoz, de egy kis pluszt ad neki a piskóta + rajta a csokoládé. Nagyon finom sütemény.)

Havas háztető

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Capuccino szelet sütés nélkül
Capuccino szelet sütés nélkül

A darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a capuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vagy eg...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kata szelet ki próbálni
kata szelet ki próbálni

A fent sorolt alapanyagot összegyúrjuk egy kevés tejjel,vagy tejföllel, 3 részre osztjuk megsütjük. Egy lapot elmorzsolunk 1 pohár tejben, adunk hozzá 1 vaníliacukrot, majd ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rumos gesztenyerolád
Rumos gesztenyerolád

tésztához A kekszet egy nagyobb edényben összetörjük, majd kézzel készre morzsoljuk.A margarint egy lábaskában felmelegítjük, és belekeverjük a kakaót.Egy pohárba beletesszük a...

Elkészítési idő: 1+2 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás-fahéjas sütemény
Szilvás-fahéjas sütemény

A szilvát alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. A sütőt előmelegítjük. Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal és me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk