a tésztához:
4 tojás
25 dkg barna cukor
25 dkg liszt 18 dkg liszt
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom héja
1 teáskanálnyi sütőpor
4 evőkanál víz 9 evőkanál víz
a krémhez:
2 vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál barna cukor
15 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg darált dió
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál főtt kávé
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel (A lapokat pedig locsoljuk meg rumos öntettel). A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
Egy lábosba beletesszük a tejet, a cukrot, a kakaót és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsol...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMindent bele a robotgépbe. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is. A sütőt 170°-ra előmelegítjük. 10 percet sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Hozzáadjuk a többi összetevőt és összegyúrjuk a tésztát. (Ha kakaósat is szeretnénk, felezzük el a tésztát és dolgozzuk bele az egyik cipóba a kakaópo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Kezdj azzal, hogy a datolyákat egy tálba teszed, és 10 percre meleg vízbe áztatod, hogy megpuhuljanak. 2. Szűrd le a datolyákat, majd tedd őket egy konyhai robotgépbe. Add hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű