30-40 gr (4 ek) búza vagy rozspehely
15 gr mazsola vagy más aszalt gyümölcs
1 tk szezám és 1 tk lenmag utóbbi kávédarálóban ledarálva
2 ek mák
1 ek dió vagy mandula, vagy mogyoró aprítva
1 kis méz
1-2 kanál citromlé
Áztassunk be 1 dl vízbe 4 evőkanál búza- vagy rozspelyhet, aztán kezdődhet a boszorkánykonyha. Míg te alszol, a gabonapehely dolgozik, vagyis erjed, így születik meg a csoda reggeli tápértéke.
A pehellyel egy időben áztass be 15 gramm mazsolát is, így reggelre az is elkészül, majd öntsd össze a két beáztatott dolgot, és almát vagy valamilyen más gyümölcsöt, aminek éppen szezonja van, körülbelül 100 grammot. Keverjél hozzá egy kanál mézet, egy kanál mákot, egy fél citrom levét és egy evőkanál apróra vágott valamilyen magot.
A keveréket akár egy csavaros üvegbe is tehetjük, így ha nem jut elég időnk rá, hogy megegyük, a munkahelyünkön is bekanalazhatjuk.
A Kollath-reggeli segítségével fogyhatunk is, és közben egészségesen táplálkozunk. Növeli a koncentrációs képességet és csontok egészségére is pozitív hatással van.
Kollath Werner német orvos egy olyan nyers reggelit fejlesztett ki, amellyel a legtöbb és legfontosabb tápértékeket juttathatjuk be a szervezetünkbe. A reggeli segít a normális testsúly kialakításához, vagyis a túlsúlyosak fogynak, a soványak pedig híznak, és az emésztési működések is optimalizálódnak.
Megszünteti a székrekedést, méregtelenít és ezáltal a közérzetet is javítja. A reggeli fogyasztása által beáll a biológiai egyensúly, elmúlik a fáradtság, aki dohányzik, nem kívánja többet a cigarettát, és a kávé, alkohol iránti vágy is csökken. Javul a vérkeringés, megszűnnek a bizonyos bőrbetegségek is. A Kollath-reggeli jó hatással van a haj, fogak és köröm egészségére is.
Egy klasszikus tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Óvatosan, lassanként adagolva hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy nyújtható legyen, és 3 lapot sütünk. 2. Töltelék: egy lapot összetörünk, és annyi vaníliás-cukros tejjel forraljuk, hogy krémszerű legyen....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta elkészítése: 1. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. 2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes