Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

kókuszos túrógolyó avagy hamis raffaello


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kókuszreszelék
túró
méz/cukor

Elkészítés:


3 dolog kell hozzá összesen: túró, kókuszreszelék és cukor/méz. 25 dkg túróhoz egy bő marék kókuszreszeléket szoktam keverni, valamint a cukrot/mézet/valamilyen szirupot és hagyom állni, hogy a reszelék kicsit összeragadjon a túróval. Kb. egy óra múlva jól lehet gyúrni, főleg, ha kicsit hűtve is lett. A közepébe pirított mandulát, kesudiót, mogyorót érdemes tenni, bár most, hogy málna is van, megér egy próbát. A golyókat kicsit meghempergetve sima kókuszreszelékben nagyjából kész is az édesség, egy-két óra hűtés jót tesz neki, pl. sokkal könnyebb megfogni is.
Könnyű, finom édesség, a gyerekek is simán be tudnak szállni a készítésbe. Bolondításképp egy kis ételfestéket is lehet belekeverni akár.

kókuszos túrógolyó avagy hamis raffaello

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Fettarme Zitronencreme-Törtchen
Fettarme Zitronencreme-Törtchen

Zitronen heiß waschen und abtrocknen. Dann die Schale (nur den gelben Teil, das weiß schmeckt bitter) über eine feine Reibe abreiben. Zitronen mit einer Zitronenpresse auspressen,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Mézeskalács Stahl.hu
Mézeskalács Stahl.hu

A mézet a vajjal kis lángon felmelegítem, hűlni hagyom. A tojásokat a cukorral, szódabikarbónával, fűszerekkel, reszelt héjakkal és a citromlével összekeverem a robotgéppel. Felvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógombóc - nyers
Túrógombóc - nyers

Turmixgépben összedolgozzuk az összetevőket (az eper kivételével), majd 2 órán keresztül pihentetjük a hűtőben. Gombócokat formálunk belőle, úgy hogy a közepébe kerüljön a gyümölcs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Tiramisu szelet
Tiramisu szelet

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1 ek. cukorral, a sárgáját 2 ek. cukorral fehéredésig habosítjuk. A sárgájához hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk