• 375 g főtt, áttört, kihűlt burgonya
• 660 g liszt
• 380 g hideg vaj
• 62 g tojássárgája (kb. 4 db)
• 22 g só
• 40 g élesztő
• 20 g kristálycukor
A kenéshez:
• 1 db tojás
Tedd fel főni a sós vizet, és amikor a víz elkezd lobogni, tedd bele a krumplit. Főzd puhára a burgonyákat. A megfőA készre dagasztott tésztát fóliázd le, és fél napra tedd a hűtőbe.
A kihűtött tésztát nyújtsd ki szögletesre, a tetejét késsel sűrűn karcold fel.Nagyon vékonyan, csak éppen hogy kend meg a felkarcolt felületet tojással, majd képzeletben oszd három részre a tésztát, és a középső részre először hajtsd rá az egyik egyharmadot, majd arra a másik egyharmadot.
Végül kb. 2 cm vastagra nyújtsd ki a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen vagdosd be, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre szúrd ki.Kiszúrás után meleg (40 °C-os), párás helyen kb. 20 percen át keleszd, majd tojással kend meg őket.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben, légkeverés nélkül 15-20 perc alatt süsd aranybarnára a pogácsákat.
A tojásokat kikeverjük a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát kétfelé szedjük. Egyik felét zsírozott, lisztezett tepsibe (25×...
Elkészítési idő: 80-90 perc Nehézség: KözepesA lisztet egy tálban jól elkeverjük a sütőporral, porcukorral, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk. Kb. 2 mm vastagra el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTupperware MixFixben összerázom a tej felét a tojássárgájával . A többi tejet felteszem főni a cukorral. Amikor felmelegedett de még nem forró hozzáöntöm az összerázott tojásos t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 perc 180 fok légkeveréses
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű