6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
a tojásokat szétválasztjuk
a sárgáját a cukorral jó habosra kikavarjuk, majdnem fehérnek kell lennie, használni lehet a mixert
a lisztet fokozatosan hozzáadjuk
a fehérjét jó kemény habbá verjük (ha felfordítjuk az edényt, ne folyjon ki), majd fokozatosan, lassan kavarva, hogy ne essék össze, hozzáadjuk a többihez
kivajazott-lisztezett/ sütőpapírral kibélelt tepsibe/tortaformába öntjük
előmelegített lerben 35-4o percig sütjük, szúrópróbával (villát szúrunk bele, ha nem ragad rá a tészta, akkor kész van) ellenőrizzük, hogy kész-e
a sütő ajtaját nem szabad nyitogatni (várjunk min.3o percet), mert összeesik a tészta
amikor megsült, megállítjuk a lert, majd félig nyitott sütőben még 1o-15 percig hagyjuk, azután kivesszük és használjuk a recept szerint
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A felkockázott kandírozott narancsot áztassuk a vodkába, és pihentessük egy éjszakán keresztül. A puszedlitésztához olvasszuk meg a vajat és a mézet vízgőz fölött. Hagyjuk kissé...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy tálban robotgéppel összedolgozom Folpakba csomagolva 1 órára a hűtőbe teszem Kinyújtom kb 1/2 cm vastagra és kekszkinyomóval formázom sütőpapíros tepsibe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőbe felolvasztunk 2-3 ek barna cukrot, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. Kicsit összeforgatjuk, felöntjük egy kevés meggylével, és ízlés szerint cherry-brandy ar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű