6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
a tojásokat szétválasztjuk
a sárgáját a cukorral jó habosra kikavarjuk, majdnem fehérnek kell lennie, használni lehet a mixert
a lisztet fokozatosan hozzáadjuk
a fehérjét jó kemény habbá verjük (ha felfordítjuk az edényt, ne folyjon ki), majd fokozatosan, lassan kavarva, hogy ne essék össze, hozzáadjuk a többihez
kivajazott-lisztezett/ sütőpapírral kibélelt tepsibe/tortaformába öntjük
előmelegített lerben 35-4o percig sütjük, szúrópróbával (villát szúrunk bele, ha nem ragad rá a tészta, akkor kész van) ellenőrizzük, hogy kész-e
a sütő ajtaját nem szabad nyitogatni (várjunk min.3o percet), mert összeesik a tészta
amikor megsült, megállítjuk a lert, majd félig nyitott sütőben még 1o-15 percig hagyjuk, azután kivesszük és használjuk a recept szerint
A guba elkészítéséhez felkarikázzuk a kifliket, és egy nagyobb műanyag tálba tesszük. Hozzáadjuk a mákot és a reszelt citromhéjat. Az almát meghámozzuk és lereszeljük egy nagyobb l...
Elkészítési idő:-az élesztőt langyos tejben 1 kávésk. cukorral felfutattjuk -ha kész a tészta hozzávalóival kidagasztjuk -45-50 percig kelesztjük közben elkészitjük a vaniliás krémet -megfözz...
Elkészítési idő: 120 percEgy tálban gőz felett összeolvasztjuk a vajat, porcukrot, kakaóport. Hozzáadjuk a lisztet, tojást és ~10 percig kevergetve összefőzzük. A kekszet ~1cm-es darabokra törjük, az asz...
Elkészítési idő: