Tésztához :
háj, liszt, rum, vagy aroma, tojás, totu tejföl, bubis ásványvíz, stevia,citromlé
Krém :
tojás, karobpor, liszt,vanilia aroma, stevia, kókusztej
Hájas leveles tésztát készítettem 25 dkg tisztított, ledarált hájat összekevertem 10 dkg rizs liszttel és 2 kávéskanál rum aromával.
Hidegre tettem fél órára. 15 dkg rizs lisztet, 15 dkg zablisztet pici sót, 2 tojás sárgáját 2 evőkanál totu tejföllel 1,5 dl bubis ásványvízzel és 1 kávéskanálnyi steviával, 2 kávékanálnyi citromlével összegyúrtam, majd kinyújtottam és a hideg hájas lisztet rákentem, majd 15 perces szüneteket tartva 3-szor hajtogattam. Közben mindig hidegre tettem a tésztát.Két lapot nyújtottam ki vékonyra, az egyiket azonnal fel is kockáztam 12 db-ra. Előmelegített sütőben légkeverésen 12 perc alatt elkészült.
Krém: 4 tojás sárgáját 2 kávéskanál karob port,15 dkg rizsliszttel, 1 teáskanál vanilia aromával, 2 teáskanál steviával fél liter kókusztejjel sűrűre főztem. Kihűlés után a lapra kentem.
6 tojás tojás fehérjét, 2 teáskanál steviával kis citromlével gőz fölött felvertem, kicsit hűlni hagytam, majd a krém tetejére kentem, aztán a hájas kockalapokat rátettem.
A tetejére kerülő kockákat még sütés előtt fel kell vágni !
A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő:A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Linzer tésztát gyúrunk belőle. (Késes robotgépben i...
Elkészítési idő: