Ha nincs kedved piskótázni, csinálhatod babapiskótából is akkor 1 másod percre belenyomod a piskótákat a kávéba, és ezt rétegezed.
Egyszerű vizes piskóta
Hozzávalók:
4 tojás
16 dkg cukor
16 dkg rétesliszt
4 evőkanál víz
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
450gr erdei gyümölcs
4 evőkanál keserű kakaópor
Rama margarin a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír
1 főzet fekete kávé
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra .
A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket a cukorral, hozzáadom a sárgákat, a vizet, és végül a lisztet és a kakaót.
Beleöntöm a tésztát a tepsibe, bele szórom a gyümölcsöt majd betolom a sütőbe kb 20-30 percig sütöm de érdemes ránézni, mert minden sütő más. Villával vagy hústűvel a közepébe szúrok, ha nem marad tészta az eszközön, kész a piskóta.
Krém:
1 db mascarpone sajt
1 db syssi natúr krémsajt (lehet más is csak ez a legolcsóbb sőt a mascarpone is helyettesíthető vele, akkor 4 db kell belőle)
2 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
A sajtokat habosra keverem a cukorral, a tejszínt kemény habbá verem majd az egészet lazán össze dolgozom. Lágy jól kenhető masszát kell kapni.
Össze szerelés
Folpack-kal kibélelem a formát, legelsőnek krémet teszek erre a feldarabolt piskótát, megöntözöm kávéval, megint krém és így tovább amíg el nem fogy. A legtetejére piskótának kell kerülnie mert ez lesz a süti alja.
Jól becsomagolom a folpack-kal, megnyomkodom hogy jó sok levegő távozzon. Legalább 1 éjszakára hűtőbe teszem, de 2 nap után a legfinomabb.
Tálalás előtt meg szórod a tetejét a kakaóporral.
Ha nincs kedved piskótázni, csinálhatod babapiskótából is akkor 1 másod percre belenyomod a piskótákat a kávéba, és ezt rétegezed.
Egyszerű vizes piskóta
Hozzávalók:
4 tojás
16 dkg cukor
16 dkg rétesliszt
4 evőkanál víz
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
450gr erdei gyümölcs
4 evőkanál keserű kakaópor
Rama margarin a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír
1 főzet fekete kávé
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra .
A tojásfehérjéket nagy tálba, a sárgákat pohárba teszem. Jól felverem a fehérjéket a cukorral, hozzáadom a sárgákat, a vizet, és végül a lisztet és a kakaót.
Beleöntöm a tésztát a tepsibe, bele szórom a gyümölcsöt majd betolom a sütőbe kb 20-30 percig sütöm de érdemes ránézni, mert minden sütő más. Villával vagy hústűvel a közepébe szúrok, ha nem marad tészta az eszközön, kész a piskóta.
Krém:
1 db mascarpone sajt
1 db syssi natúr krémsajt (lehet más is csak ez a legolcsóbb sőt a mascarpone is helyettesíthető vele, akkor 4 db kell belőle)
2 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
A sajtokat habosra keverem a cukorral, a tejszínt kemény habbá verem majd az egészet lazán össze dolgozom. Lágy jól kenhető masszát kell kapni.
Össze szerelés
Folpack-kal kibélelem a formát, legelsőnek krémet teszek erre a feldarabolt piskótát, megöntözöm kávéval, megint krém és így tovább amíg el nem fogy. A legtetejére piskótának kell kerülnie mert ez lesz a süti alja.
Jól becsomagolom a folpack-kal, megnyomkodom hogy jó sok levegő távozzon. Legalább 1 éjszakára hűtőbe teszem, de 2 nap után a legfinomabb.
Tálalás előtt meg szórod a tetejét a kakaóporral.
A tojás sárgákat verjük fel a cukorral, egészen fehéredésig. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. A cukros sárgájába keverjük bele a mascarpone-t, majd óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sót cukrokat elkeverjük a liszttel majd a vajjal,zsírral összemorzsoljuk ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.Becsomagoljuk folpackba és hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat egy tálba mérem, és jól összegyúrom. Lisztezett deszkára téve 3 gombócot készítek. Vékonyra nyújtom, és mindegyik lapot lisztezett tepsi hátán megsütöm.H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Könnyű