1 csomag 6 lapos réteslapot veszek, 0,5 kg túrót, 4 tojást, 25 dkg cérnametéltet, kevés vaniliás cukrot, cukrot ízlés szerint, egy kevés citromlevet. A cérnametéltet kifőzöm sós vízben. A túrót összekeverem a tojássárgákkal, vaniliás cukorral, citromlével, esetleg kevés reszelt citromhéjjal, majd beleforgatom a felvet tojásfehérjét (ha nagyon folyós, akkor teszek bele egy evőkanál grízt) és összekeverem a langyosra hűlt kifőtt tésztával. A tepsit kivajazom, majd elkezdem belerakni a réteslapokat. Alulra 4-et szoktam, köztük egy kevés olvasztott vajjal locsolom. Beleöntöm a tésztás, túrós keveréket, majd befedem a másik két lappal, amit szintén meglocsolok vajjal. Lassú tűznél sütöm, amíg megpirul a teteje. Porcukorral és lekvárral szeretjük.
Először a csokoládékrémet készítjük el. Ehhez a tejszínt egy lábasban a cukorral, kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat (margarint) beledobjuk, ha elolvadt benne, a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összedolgozni alaposan /turmix-al/, 0,5 liter tejszínt 1 cs. habfixálóval felverni és összedolgozni a krémmel, betölteni a két lap közzé. Egy éjszakát pihentetni és másnap s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keksz massza hozzávalóit összegyúrjuk formálható, keményebb masszává. A pudingport a 4 dl tejjel és a cukorral sűrű krémmé fözzük, Még melegen belekeverjük a margarint, majd...
Elkészítési idő: 15 perc: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral felforralom, amíg teljesen el nem olvad. Kézi mixerrel gyorsan összekeverem a tojássárgáját egy tálban és lassan hozzáadom a forró tejet (lassan, mert összekap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű