Hozzávalók: 30 db babapiskóta, 2 dl kávé, 3 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 dl tej, 3 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 10 g zselatin, 1 evőkanál kakaó
Elkészítése: A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet és vízgőz fölött tejföl sűrűségű krémmé főzzük, majd lehűtjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felmelegítjük. A mascarponét kikavarjuk, kanalanként adagolva beledolgozzuk a kihűlt tojáskrémet, a feloldott zselatint és végül a kemény habbá vert tejszínt. A babapiskóták felét a kávéba mártjuk és egy tálca aljára rakjuk, rákenjük a krém felét, erre rakunk még egy sor kávéba mártott piskótát és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap pedig a tetejét megszórjuk a kakaóval és szeletekre vágva tálaljuk.
A hozzávalókat összekeverjük, picit hagyjuk állni, majd forró palacsintasütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk. 2. A tésztát elosztjuk két részre. 3. Az egyiket kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe rakjuk. 4. A túrót összetörjük, beleteszem a tojás sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat kikeverjük, és kikent, kilisztezett tortaformába terítjük, majd a keksz-morzsával beszórjuk. Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és egyenletesen elosztva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesGolyókat formálunk, közepébe mandulát vagy mogyorót teszünk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű