Tészta :8 tojásfehérje,28 dkg porcukor,1 cs sütőpor,4 dkg darált háztartási keksz,20 dkg darált dió,4 dkg liszt és egy csipet só
Krém :1 l tej,3,5 cs. vaníliás pudingpor,15 dkg olvasztott csoki,30 dkg margarin,2 ek zselatin,8 tojássárgája,30 dkg porcukor
Töltelék :3 adag kávé,rumaroma,3 ek cukor, szögletes alakú háztartási keksz
Teteje :2dl tejszín, tortadara vagy reszelt csoki
A diót,kekszet,lisztet,sütőport összekeverem.A tojásfehérjét a csipet sóval a porcukorral habbá felverem és belekeverem óvatosan a diós keveréket.Sütőpapíros tesiben elsimítom és aranybarnára sütöm.
A tojássárgáját a pudingporral a zselatinnal és 1,5 dl tejjel csomómentesre elkeverem.A többi tejet felteszem melegedni,és mikor for belekeverem a tojássárgás keveréket.Sűrű krémet főzök belőle,közben hozzákeverem a porcukrot is.Ha levettem a tűzről hozzákeverem a margarint. Majd két részre osztom az egyik felébe belekeverem az olvasztott csokit.
A kihűlt tésztára simítom a sárga krémet.A kávét beízesítem cukorral és rumaromával majd beleáztatom a kekszet.A sárga krém tetejét kirakom a beáztatott keksszel.(Nem kell nagyon megáztatni)Rákenem a keksz tetejére a csokis krémet majd a kemény habbá vert tejszínhabot.A legvégén megszórom tortadarával vagy reszelt csokival.Hagyom állni fél napot és szeletelem forró vízbe mártott késsel.
Egy nagyobb szögletes tálba, vagy tepsibe lerakunk 1 sor kekszet. Az egyik tejfölt elkeverjük porcukorral és a vaníliás cukorral. A másik tejfölbe szintén porcukor és a kakaópor ke...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a darált diót, a cukorhelyettesítőt, a kakaóport és a sütőport, majd fakanáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet elvegyítjük a kakaóporral, fahéjjal és annyi sűrített tejjel összegyúrjuk, hogy ragacsos, de masszív, formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formázunk belőle, f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a cukorral. A tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és besűrítjük,de vigyázva mert lekaphat az alja. Ha ez kész,egy nagyobb edénybe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes