Tészta :8 tojásfehérje,28 dkg porcukor,1 cs sütőpor,4 dkg darált háztartási keksz,20 dkg darált dió,4 dkg liszt és egy csipet só
Krém :1 l tej,3,5 cs. vaníliás pudingpor,15 dkg olvasztott csoki,30 dkg margarin,2 ek zselatin,8 tojássárgája,30 dkg porcukor
Töltelék :3 adag kávé,rumaroma,3 ek cukor, szögletes alakú háztartási keksz
Teteje :2dl tejszín, tortadara vagy reszelt csoki
A diót,kekszet,lisztet,sütőport összekeverem.A tojásfehérjét a csipet sóval a porcukorral habbá felverem és belekeverem óvatosan a diós keveréket.Sütőpapíros tesiben elsimítom és aranybarnára sütöm.
A tojássárgáját a pudingporral a zselatinnal és 1,5 dl tejjel csomómentesre elkeverem.A többi tejet felteszem melegedni,és mikor for belekeverem a tojássárgás keveréket.Sűrű krémet főzök belőle,közben hozzákeverem a porcukrot is.Ha levettem a tűzről hozzákeverem a margarint. Majd két részre osztom az egyik felébe belekeverem az olvasztott csokit.
A kihűlt tésztára simítom a sárga krémet.A kávét beízesítem cukorral és rumaromával majd beleáztatom a kekszet.A sárga krém tetejét kirakom a beáztatott keksszel.(Nem kell nagyon megáztatni)Rákenem a keksz tetejére a csokis krémet majd a kemény habbá vert tejszínhabot.A legvégén megszórom tortadarával vagy reszelt csokival.Hagyom állni fél napot és szeletelem forró vízbe mártott késsel.
Kelt tesztat keszitunk.megkelesztjuk.ha megkelt ujjnyi vastagra nyújtom és pogiszaggatóval kiszaggatom.A kiszaggatott tésztát egyenként olvasztott vajba mártom és szorosan egymás m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt. 2. Az egészet kézz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű