menu

Családireceptkönyv.hu

Vastagmákos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
15 dkg Rama margarin
2 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl

a töltelékhez:

1 kis üveg (370 ml) meggydzsem
10 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
20 dkg darált mák
14 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
2 tojásfehérje
2 dl tej

a mázhoz:

15 dkg porcukor
5 dkg keserű kakaópor (holland)
5 evőkanál tej
8 dkg Rama margarin

Elkészítés:



A tésztához gyúródeszkára szitáltam a sütőporral összekevert lisztet, hozzászitáltam a porcukrot és beledaraboltam a margarint.
Az egészet összemorzsoltam, majd a tojássárgáját és tejfölt is hozzáadva egynemű tésztává állítottam össze.
A tésztát megfeleztem, két cipót formáztam.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Az egyik tésztacipóból a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtottam, a nyújtófára tekerve óvatosan a tepsibe helyeztem, eligazítottam.
Ezt a lapot megkentem a meggydzsemmel.
A töltelékhez az apróra darabolt margarinhoz hozzászitáltam a porcukrot, és fakanállal eldörzsöltem: nem kevertem ki teljesen, csak olyan jó morzsás legyen.
Hozzáadtam a darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet, összekevertem, majd a tejjel lazítottam.
Végül óvatosan beleforgattam a tojásfehérjékből felvert kemény habot is.
Ezt a mákos masszát a meggyes lapra öntöttem, elegyengettem.
A másik tésztacipót is tepsi méretű lappá nyújtottam, és befedtem vele a máktölteléket.
A tetejét villával megszurkáltam, majd az előmelegített sütőbe toltam, és kb. fél óra alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni.
A mázhoz vízgőz fölött összeolvasztottam, egyneművé melegítettem a tejet, margarint, porcukrot és kakaóport, majd azon melegében a kihűlt tésztára öntöttem, elsimítottam.
A máz dermedése után hosszúkás szeletekre vágva tálaltam.

Vastagmákos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli (Andi konyhája)
Bejgli (Andi konyhája)

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (keksz, margarin, cukor, rum, kókuszreszelék, kakaópor), míg a cukor elolvad benne. A gesztenyemasszát áttörjük, és a margarinnal, cukorral, ru...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kráterszelet
Kráterszelet

A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. 2 A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. 3 A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Marcipán massza
Marcipán massza

Helyezze a mandulalisztet és a porcukrot a keverőlapáttal ellátott tálába, és keverje össze. Ezt kézzel is keverhetjük egy spatulával. Adjuk hozzá a kukoricaszirupot és a kivonato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk