menu

Családireceptkönyv.hu

Almás lepény Kláritól


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


27 dkg margarin
67 dkg liszt
22 dkg porcukor
3 tojás
1-2 ek tejföl
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
80 dkg reszelt alma + fahéj
kevés gríz

Elkészítés:


Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, majd fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztát 2 részre osztjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk.
Az egyik rész tésztát a tepsibe helyezzük, majd villával megszurkáljuk.
A tölteléket ráhelyezzük a tésztára, majd befedjük a második fél kinyújtott tésztával. A tésztát ismét villával megszurkáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bajadéra
Bajadéra

.A cukrot felolvasztom a 12 kanál vízzel (összekeverem és fölteszem melegedni). Ha elolvadt a cukor, tovább melegítem és belekeverem a margarint. Ezután leveszem a tűzről, hozzákev...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kókuszkrémes csoda
Kókuszkrémes csoda

A tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros linzer fahéjas porcukorral megszórva!
Szilvalekváros linzer fahéjas porcukorral megszórva!

A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a zsírral ,hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könny...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Eperhab
Eperhab

A tojás fehérjét nagyon keményre felverjük, hozzáadjuk a cukrot, ezzel is jól felverjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöt és addig verjük amíg a gyümölcs szétmegy vagy össze is turmixolhatj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk