27 dkg margarin
67 dkg liszt
22 dkg porcukor
3 tojás
1-2 ek tejföl
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
80 dkg reszelt alma + fahéj
kevés gríz
Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, majd fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztát 2 részre osztjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk.
Az egyik rész tésztát a tepsibe helyezzük, majd villával megszurkáljuk.
A tölteléket ráhelyezzük a tésztára, majd befedjük a második fél kinyújtott tésztával. A tésztát ismét villával megszurkáljuk.
Az olvasztott vajat öntsük keverőtálba, keverjük el benne a barna cukrot, majd a tojást is egyenként adagoljuk. A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, forgassuk egybe a kaka...
Elkészítési idő: 25+50 percBevált, igen gyakran elkészített sütemény nálunk ez az almás pite. Isteni finom, kiváló házi almás pite recept! ;) 36x24 cm-as tepsibe szól ez a mennyiség. 1 A tészta hozzávaló...
Elkészítési idő:A töltelékhez a vizet felforraljuk a cukorral, majd ráöntjük a többi összekevert hozzávalóval és jól elkeverjük, alaposan kihűtjük.Célszerű előző nap elkészíteni. Tészta elkész...
Elkészítési idő: 2 óra +A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. A tésztából golyócskákat formálu...
Elkészítési idő: 30 perc