330 g cukor
50 g darált dió
30 g vaj
1 dl tej
Eredeti recept:
A cukrot felolvasztjuk, beletesszük a darált diót, majd a tejet. Kis lángon főzzük, közben állandóan kevergetjük (húzásra hideg tálon próbáljuk). Amikor már sűrűbb akkor lesz jó, de folyós állagú kell, hogy legyen. A tűzről levéve forrón beletesszük a vajat. Porcelán tálba öntjük, hűlés közben folyamatosan próbáljuk vagdosni.
Ha kávésat szeretnénk, akkor egy adag presszókávé kell bele (kevés, de sűrű legyen).
Ha kakaósat szeretnénk, akkor 2 ek. kakaópor kell bele.
Próbálkozásaim:
- Az eredeti recept alapján nekem kifutott a tej. (életveszélyes olvadt cukorba folyadékot önteni) :)
- Mindent kimérve összekevertem, kivéve a vajat és így főztem kb. fél órát. Kezdett besűrűsödni és barnás színe lett. Folyós maradt, de amint hűlni kezd, meg fog szilárdulni.
Formázás:
- Mindenképpen porcelán tálba kell önteni, különben nem tudod kiszedni sehogyan sem. A bevagdosást folyamatosan kell csinálni, mert ha elfelejted, akkor utána képtelenség elvágni. Elég nehéz.
- kerek szilikon praliné formákban ebből a mennyiségből 33 db lett. Nem kell folyamatosan vagdosni.
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérd ki a hozzávalókat és tedd őket egy tálba! Morzsold el a zsiradékot a liszttel, porcukorral, dolgozd össze a többi hozzávalóval! Miután összeállt a tészta tedd a hűtőbe kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt az egészet gyorsan összeállítani és néhány órára hűtőbe tenni. Akár egy teljes éjszakára is. 0.5 kg lisztből általában 2 tepsivel lesz A tészta felébe pici tejben feloldott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz első és legfontosabb lépés, hogy olvasszuk meg a 250 gramm feldarabolt étcsokit a vajjal. Tegyük be a csokit a vajjal pár másodpercre a mikróba vagy vízgőz fölé. A lényeg, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű