A kakaós süteménylapokhoz
113 g vaj (olvasztott)
210 g cukor (kristály)
1 db tojás
300 g joghurt (natúr)
280 g finomliszt
46 g cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
A krémhez
170 g vaj (olvasztott)
280 g porcukor
160 g krémsajt
2 kk citromhéj (reszelt)
4 ek citromlé
Előmelegítjük a sütőt és előkészítünk néhány tepsit, melyeket sütőpapírral bélelünk ki.
A vajat megolvasztjuk és elkeverjük a cukorral, tojással, joghurttal.
Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (lisztet, kakaóport, szódabikarbónát), és alaposan összekeverjük.
A masszát habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a sarkán lyukat vágunk, és kb 4-5 cm átmérőjű köröket nyomunk a sütőpapírra (legjobb, ha belülről kifelé haladva csigákat képezünk). 10-12 percig sütjük.
A krém hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd ha a sütilapok teljesen kihűltek, elkészítjük a szendvicseket.
Úgy lesznek majd egyformák a tésztalapok, hogy a sütőpapírra rárajzoljuk a köröket, 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval készítjük. Ne legyen túl közel egymáshoz, mert megnőnek.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
20 dkg darált mák, 4 egész tojás, 5-8 dkg darált eritrit, 2 alma reszelve / nem kell a levét kinyomkodni /, tl. szódabikarbóna, tk. almaecet. Az egészet egy tálban alaposan összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa kihűlt sütőtököt pépesítsük, adjuk hozzá a darált kekszet, a diót, a porcukrot, a narancs héját, és fokozatosan annyi levét, hogy a massza kézzel formázható legyen. Formázzunk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Vajazzunk ki egy 10×15 cm-es formát, majd tegyük félre. Egy zárható zacskóba tegyük bele a kekszeket, majd sodrófával törjük össze apróra. Olvasszuk fel a vajat, és ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű