A kakaós süteménylapokhoz
113 g vaj (olvasztott)
210 g cukor (kristály)
1 db tojás
300 g joghurt (natúr)
280 g finomliszt
46 g cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
A krémhez
170 g vaj (olvasztott)
280 g porcukor
160 g krémsajt
2 kk citromhéj (reszelt)
4 ek citromlé
Előmelegítjük a sütőt és előkészítünk néhány tepsit, melyeket sütőpapírral bélelünk ki.
A vajat megolvasztjuk és elkeverjük a cukorral, tojással, joghurttal.
Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (lisztet, kakaóport, szódabikarbónát), és alaposan összekeverjük.
A masszát habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a sarkán lyukat vágunk, és kb 4-5 cm átmérőjű köröket nyomunk a sütőpapírra (legjobb, ha belülről kifelé haladva csigákat képezünk). 10-12 percig sütjük.
A krém hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd ha a sütilapok teljesen kihűltek, elkészítjük a szendvicseket.
Úgy lesznek majd egyformák a tésztalapok, hogy a sütőpapírra rárajzoljuk a köröket, 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval készítjük. Ne legyen túl közel egymáshoz, mert megnőnek.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Az almát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, vagy reszeld le, és szórd meg fahéjjal. Hagyd addig állni, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citrom pudingot elkészíteni, a citrommal és héjával a hűtőben jól kihűteni. A cukrot a vajjal összekeverni, mikor jól kifagytak külön, a vajas krémhez kanalanként a pudingot és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA túrót kikeverjük a többi töltelék alapanyaggal. Hagyjuk állni legalább egy órát, hogy a dara jól megdagadjon. A tésztához a margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEz a sütemény habkönnyű. Egyszerűen mindenki odavan érte, és hiába habos-babos, a málna kicsit savanykás íze pikánssá teszi az egészet. Az legjobb benne, hogy borzasztó egyszerű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű