Hozzávalók:
25 dkg margarin
40 dkg cukor
30 dkg liszt
2,5 dl tej
2 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
1 dl tej
5 tojássárgája
2 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj
A tetejére:
reszelt csokoládé
Elkészítése:
A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojásokat, a tejet, a lisztet, a sütőport és a kakaót is hozzáadjuk, folyamatosan kavarjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a tojássárgáját a cukorral és a liszttel kikavarjuk, majd hozzáadjuk a tejet és alacsony hőfokon besűrűsödésig főzzük. Mikor a krém készen van, hozzákavarjuk a vaníliaaromát, majd hagyjuk kihűlni. A vajat kikavarjuk és a krémet kanalanként hozzáadjuk. A tésztára kenjük, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval.
A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, a kapott tésztát hűtőszekrénybe tesszük. 5 mm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tetejér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, és őzgerinc formában megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat lassú tűznél összeforraljuk,csomómentesen. Alufóliával kibélelt tortaformába belenyomkodjuk az összetördelt kekszet,amit a margarinnal és a tejjel formálhatóvá állí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krémet készítem elöször, hogy tudjon kihűlni. A tejet feltesszük melegedni, kb. 4 dl-t, a maradékban belekeverjük a pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot, mikor a tej felfo...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű