10 dkg puha vaj
12 dkg cukor
1 tojás
18 dkg liszt
10 dkg dió (5 dkg darálva, 5 dkg apróra vágva)
A vajat és a cukrot 2 percig kézi mixerrel habosítjuk, majd belekeverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és a darált diót, kézzel gyorsan egyneművé gyúrjuk.
A tésztából 2 darab, 20 centi hosszú 2 cm vastag rudat formázunk, folpackba csavarjuk, és fél órára betesszük a mélyhűtőbe.
Kibontjuk, a folpackot megszórjuk az apróra vágott dióval és a tésztarudakat enyhén nyomva belegurigázzuk a tésztába a diódarabokat.
Éles késsel jó félcentis szeleteket vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
200 fokra előmelegített sütőben, a középső rácson 10-12 percig sütjük.
Ha kisült, pár percig még a tepsin pihentetjük – ilyenkor még puhábbak a kekszek –, majd rácsra szedjük. Sokáig eláll, később ropogós, egy nap után omlós lesz a keksz.
A tortalapokat elvágom kétfele s következik a torta töltése. Az alsó lapot megkenem csoki krémmel, másodig lapot kenem pikáns dzsemmel , lehet meggydzsem, erdei gyümidzsem, ribizl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük,majd a vajjal összekeverjük és egy 20 cm-es tortaformába simítjuk, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A mogyorót rászórjuk a kekszes alapra. A vajat, a barna cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a porcukrot a tojássárgájával habosra verjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a lisztet a sütőporral elkeverve. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjét kemény habbá ve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szokott módon sűrű pudingot főzünk ( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű