10 dkg puha vaj
12 dkg cukor
1 tojás
18 dkg liszt
10 dkg dió (5 dkg darálva, 5 dkg apróra vágva)
A vajat és a cukrot 2 percig kézi mixerrel habosítjuk, majd belekeverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és a darált diót, kézzel gyorsan egyneművé gyúrjuk.
A tésztából 2 darab, 20 centi hosszú 2 cm vastag rudat formázunk, folpackba csavarjuk, és fél órára betesszük a mélyhűtőbe.
Kibontjuk, a folpackot megszórjuk az apróra vágott dióval és a tésztarudakat enyhén nyomva belegurigázzuk a tésztába a diódarabokat.
Éles késsel jó félcentis szeleteket vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
200 fokra előmelegített sütőben, a középső rácson 10-12 percig sütjük.
Ha kisült, pár percig még a tepsin pihentetjük – ilyenkor még puhábbak a kekszek –, majd rácsra szedjük. Sokáig eláll, később ropogós, egy nap után omlós lesz a keksz.
Az egész tojásokat a cukorral habossá keverjük, majd hozzáadjuk a diót, kakaót és a lisztet. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35-40 percig süt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De ellapí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojasokat a cukorral habosra kavarjuk Hozzaadjuk az olajat,majd felvaltva,adagonkent hozza keverjuk a sutoporral elkevert lisztet es a tejet A teszta lehetoleg ne legyen tul hi...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Közepesa sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral fehér-habosra keverjük, olyanra, hogy a keverő kiemelésével rajzolni lehessen a masszával a tetejére, majd habbá verjük a csipet sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű