Családireceptkönyv.hu

Őszibarack (anyu-féle)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 dl tej
- 20 dkg zsír
- 30 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 75 dkg liszt

Töltelék:
- fél dl tej
- 15 dkg dió
- 20 dkg cukor
- fél dl rum
- 10 dkg vaj
- kakaópor

Elkészítés:


A tésztához a tojássárgákat, a forralt tejjel, a zsírral és a cukorral fél óráig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A masszából dió nagyságú gömböket formálunk és megsütjük. Még melegen kivájjuk a gombócok közepét.
A töltelékhez a forralt tejbe beletesszük a diót, a cukrot, egy kevés kakaóport, a rumot, a vajat és a kivájt tésztát, és ezzel töltjük meg a fél barackokat. Párosan összeborítjuk őket és megkenjük színes aromával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nápolyi szelet
Nápolyi szelet

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket. A darált diót forró tejben rövid ideig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Csokis-narancsos rolád
Csokis-narancsos rolád

A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A lisztet a keményít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
alföldi vargabéles
alföldi vargabéles

A lisztet összegyúrjuk a Ramával, 2 tojás sárgájával, egy kevés tejföllel, egy evőkanál cukorral és egy csipet sóval, majd két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk és kibé...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Édes tallér
Édes tallér

1. lépés A tojásokat a cukorral habosra kikavarom, majd a zsírt hozzáadva keverem tovább. Ezután jöhet bele a tejföl, narancshéj, és az aromák. A szódabikarbónával összeszitált l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk