- 2 dl tej
- 20 dkg zsír
- 30 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 75 dkg liszt
Töltelék:
- fél dl tej
- 15 dkg dió
- 20 dkg cukor
- fél dl rum
- 10 dkg vaj
- kakaópor
A tésztához a tojássárgákat, a forralt tejjel, a zsírral és a cukorral fél óráig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A masszából dió nagyságú gömböket formálunk és megsütjük. Még melegen kivájjuk a gombócok közepét.
A töltelékhez a forralt tejbe beletesszük a diót, a cukrot, egy kevés kakaóport, a rumot, a vajat és a kivájt tésztát, és ezzel töltjük meg a fél barackokat. Párosan összeborítjuk őket és megkenjük színes aromával.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A vajat a tejszínnel és a cukorral robotgéppel keverd krémesre. Add hozzá a tojást, a vaníliaaromát és a villával összetört banánokat. Egy másik e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk félig kihűlni. majd belekeverjük a magozott meggyet A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, - 30 percre a hűt...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesElkészítés: Töltelék: A fél liter tejet, 4 evőkanál cukrot és a vajat felforraljuk. A tojássárgáját keverjük össze 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése, megsütése A 6 db tojásból, 6 evőkanál lisztből és 6 evőkanál cukorból piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 perce...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű