A meggyes csókhoz
20 dkg vaj
40 dkg cukor
2 db tojás
0.5 tk sütőpor
0.5 tk szódabikarbóna
0.5 tk só
2 teáskanál vanília aroma
15 dkg cukrozatlan kakaópor
30 dkg gluténmentes lisztkeverék
15 dkg rizsliszt
350 g meggybefőtt (magozott)
Az öntethez
0.5 dl tej
2 dkg vaj
7 dkg étcsokoládé
1 csipet só
15 dkg porcukor
Vajat felolvasztjuk és elkeverjük a cukorrral, majd hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a tojást.
Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a vanília aromát és a kakaóport, alaposan elkeverjük.
Majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük rendesen, a tészta legyen merev (ajánlom a mixer dagasztófejét a keveréshez).
Lecsepegtetjük a meggyet, a levét félretesszük.
Diónyi golyókat formázunk a tésztából és benyomkodjuk az ujjunkkal, majd belehelyezünk egy meggyet (sütőpapírral).
Vízfürdő felett sűrű masszává olvasztjuk a tejet, a vajat, a csokit és a sót, majd a cukrot is hozzákeverjük, mikor levettük a vízről. Ha túl sűrű, hozzáadunk egy kis meggylevet.
Mindegyik süti közepére öntünk egy kis csokit, hogy befedje a meggyet.
200 fokon 10-12 percig sütjük, majd 2 percig hagyjuk hűlni és áthelyezzük a tortarácsra.
Kb. 40 db lesz belőle.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta...
Elkészítési idő:A tésztához a tojások sárgáját cukorral kikeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, a kakaót az olajat, majd a kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, lisztezett, közepes tepsibe süt...
Elkészítési idő: 1 óra+hűtésA hozzávalókat keverjük el és dolgozzuk össze, ügyeljünk rá, hogy ne gyúrjuk túl, mert nagyon törni fog a sütemény. Miután kész a tészta hűtőbe téve 10 percig dermesztjük, majd kb....
Elkészítési idő: