Családireceptkönyv.hu

Ellenállhatatlan Mississippi sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

120 olvasztott vaj vagy margarin
240 g kristálycukor
60 g cukrozatlan kakaópor
4 nagy tojás (enyhén felverve)
1 teáskanál vanília aroma
1 csipet só
180 g liszt
180 g apróra vágott dió
300 g pillecukor

Csokimáz:

500 g szitált porcukor
1 dl tej
30 g lágy vaj
40 g cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:



1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a vajat és a következő 5 hozzávalót. Belekeverjük a lisztet és a diót.
2. Egy 40 cm x 25 cm-es sütőtálba beleöntjük a masszát.
3. 180 fokon 20-25 percig sütjük a tésztát, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
4. Kivesszük a sütőből és a meleg tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk a pillecukrokat. Visszatesszük a sütőbe és még 5 percig sütjük.
5. A csokimáz minden összetevőjét kézi mixerrel összekeverünk, amíg egyenletes mázat nem kapunk. Összefőzzük az egészet. A süti tetejét leöntjük a csokimázzal.
6. Egészen kihűtjük a sütit, majd kockákra vágva tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszines epertorta babapiskótából
Tejszines epertorta babapiskótából

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kinder tejszelet
Kinder tejszelet

Keverjük habosra a mézet, a kakaót, a zsírt és a tojást. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, majd jól keverjük el. A tésztát vegyük két részre, és süssük meg k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bécsi túrótorta
Bécsi túrótorta

A lisztet és a vajat(zsírt) tegyük be kb. 20 percre a fagyasztóba, hogy kellően lehűljenek. Ezután vegyük ki és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Kati szelet
Kati szelet

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Addig gyúrjuk, hogy a tészta állaga sima legyen. A tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk