Családireceptkönyv.hu

Clafoutis (gm)


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg cseresznye befőtt
2 ek cseresznye pálinka
6 tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd
10 dkg liszt (7,5 rizsliszt, 2,5 dkg Alfa mix)
1 kk sütőpor
1,5 dl tejszín
1 dl tej
kevés faj
fahéjas porcukor

Elkészítés:


A sütő előmelegítjük 200 fokra, kivajazunk egy 24 cm-es formát.
A csersznyét lecsöpögtetjük, beleszórjuk a formába és meglocsoljuk a pálinkával. Utána az összes hozzávalót összekeverjük (legegyszerűbb turmixban).
A tésztát a csersznyére öntjük és 30 perc alatt megsütjük. Megszórjuk fahéjas porcukorral és tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én mindig meggyeset csinálok.
A búzás melegen volt a legjobb, így másnap is nagyon jó.

Clafoutis (gm)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Krémek: 2-2 cs vanília illetve csokipuding. Leírás s
Krémek: 2-2 cs vanília illetve csokipuding. Leírás s

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos süti (Sóbors)
Citromos süti (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk kimérni a hozzávalókat. Kenjünk ki vajjal vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 cm-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártejszelet Pikikee módra
Madártejszelet Pikikee módra

8 tojásfehérjét , 8 evk cukorral habbá verünk, 8 evk lisztebe belekeverjük a sütőport, majd a két anyagot összekeverjük óvatosan. Világos barnára sütjük, ez lesz a tészta alapja....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Igazi, házi citromfagylalt
Igazi, házi citromfagylalt

1. Lépés A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük. 2. Lépés A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk