30 dkg cseresznye befőtt
2 ek cseresznye pálinka
6 tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd
10 dkg liszt (7,5 rizsliszt, 2,5 dkg Alfa mix)
1 kk sütőpor
1,5 dl tejszín
1 dl tej
kevés faj
fahéjas porcukor
A sütő előmelegítjük 200 fokra, kivajazunk egy 24 cm-es formát.
A csersznyét lecsöpögtetjük, beleszórjuk a formába és meglocsoljuk a pálinkával. Utána az összes hozzávalót összekeverjük (legegyszerűbb turmixban).
A tésztát a csersznyére öntjük és 30 perc alatt megsütjük. Megszórjuk fahéjas porcukorral és tálaljuk.
Én mindig meggyeset csinálok.
A búzás melegen volt a legjobb, így másnap is nagyon jó.
1. Az alaphoz valókat egy tálban összegyúrjuk. 2. Egy kivajazott tortakarikába simítjuk úgy, hogy körben a tortakarika oldalára is jusson a masszából. 3. Felfőzzük a zselatint, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a zselatint összekeverjük. Lassú tűzön állandó keverés melett felmelegítjük, de nem forraljuk. Lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját az olajjal összekeverjük és a habhoz adjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, ruma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból diétás kelt tésztát készítünk: a szénhidrátcsökkentett lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kenéshez szükséges tojás kivételével sima fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű