Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Clafoutis (gm)


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg cseresznye befőtt
2 ek cseresznye pálinka
6 tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd
10 dkg liszt (7,5 rizsliszt, 2,5 dkg Alfa mix)
1 kk sütőpor
1,5 dl tejszín
1 dl tej
kevés faj
fahéjas porcukor

Elkészítés:


A sütő előmelegítjük 200 fokra, kivajazunk egy 24 cm-es formát.
A csersznyét lecsöpögtetjük, beleszórjuk a formába és meglocsoljuk a pálinkával. Utána az összes hozzávalót összekeverjük (legegyszerűbb turmixban).
A tésztát a csersznyére öntjük és 30 perc alatt megsütjük. Megszórjuk fahéjas porcukorral és tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én mindig meggyeset csinálok.
A búzás melegen volt a legjobb, így másnap is nagyon jó.

Clafoutis (gm)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamell parfé csokilapokkal és sós kesudióval - veg
Karamell parfé csokilapokkal és sós kesudióval - veg

A datolyát, a tejet, a tápióka keményítőt, a vaníliás édesítőt, a sót és a garit tedd turmixgépbe és keverd teljesen simára. Öntsd egy kis fazékba, alacsony lángon kevergetve főzd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A LEGFINOMABB KÓKUSZTEKERCS
A LEGFINOMABB KÓKUSZTEKERCS

A tésztához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, utána hozzáadjuk apránként a fele-fele arányú tejet és tejszínt hogy jól formázható masszát kapjunk. Két részre osztjuk a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eredeti somlói galuska
Eredeti somlói galuska

A mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Pehelykönnyű túrós pite recept
Pehelykönnyű túrós pite recept

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk