hozzávalók 6 főre Tésztához: 35 dkg liszt 10 dkg porcukor fél cs sütőpor 15 dkg Rama 1 tojássárgája 2 ek tejföl
Töltelékhez: 2 dl tej 3 tojás 1 cs vaníliás cukor 25 dkg cukor 1 ek liszt 50 dkg túró 1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kapunk, melyet két részre osztunk, és közepes tepsi méretűre nyújtunk.
A töltelékhez: a tejhez hozzáadjuk a tojássárgákat, ezt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és a lisztet.
Ezt felfőzzük, és forrástól számított 2-3 percig alacsony fokozaton főzzük, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan kevergetjük.
Ha kihűlt, belekeverjük a túrót, a reszelt citrom héját, és a tojás fehérjének felvert habját.
A tészta egyik felét a margarinnal kikent tepsi aljára helyezzük. Ráöntjük a túrós tölteléket, és erre ráhelyezzük a tészta másik felét, amelyet villával megszurkálunk.
Előmelegített sütőben először 10 percig 200 fokon, majd kb. 40 percig 150 fokon sütjük, amíg zsemleszínű nem lesz a teteje.
Porcukorral meghintve, téglatest alakúra felvágva tálaljuk. (Ha nem fogyna el, tegyük hűtőbe!)
sütési hőfok: 150°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 31X19X5 cm
1. Az élesztőt a tejfölben pihentetjük. 2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzádolgozzuk fokozatosan a hozzávalókat. 3. Szép simára gyúrjuk. 4. Kinyújtjuk, a tojás fehé...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a tejjel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Apró gombócokat form...
Elkészítési idő:Az összetevőkből meggyúrom a tésztát s elosztom négy felé,tepsi (25x35)nagyságúra nyújtom,a hátára teszem a tésztát, megkenem szilva lekvárral majd ráborítom a másik tésztát, megbö...
Elkészítési idő: